Aktualno

Mišo Krstičević: Navodi PLS-a vezani za SDP i ponudu Škanju su istiniti

Nakon dosta otvorene i iznenadne objave predsjednika Pločanske stranke, Ranka Barbira, u kojem bez uvijanja optužuje udrugu Škanj i njihovo vodstvo za političke makinacije i zakulisne igre (o čemu možete pročitati na http://ploce.com.hr/politika/plocanska-stranka-braci-orepic-osobni-interesi-su-ispred-gradana-ploca/), nazvali smo jednog od aktera koji se spominje u navodima PLS-a, Mišu Krstičevića, predsjednika Gradskog odbora SDP-a Ploča.

Naime, navodno je na sastanku održanom 11.03. “SDP više nego pošteno postupio i ponudio kako će podržati Niku kao gradonačelnika te sve ostalo što slijedi.”

Mišo nam je rekao sljedeće:


– Svjesni činjenice da je Grad Ploče u dubokoj moralnoj, političkoj i financijskoj provaliji, razmišljao sam o vlastitoj odgovornosti u formiranju širokog saveza Pločana koji su spremni odvojiti dio svoje svakodnevnice da bi došlo do prilike da devastaciju koja traje posljednjih 8 godina zaustavimo.

Razgovora sa osobama bliskim ŠKANJ-u je bilo više desetaka u posljednje dvije godine i osjećao sam da smo kao Pločani na istoj strani. Upravo vođen tim prikupljenim povjerenjem u kontaktima i razgovorima sam, usprkos svim potezima koje su povukli vodeći ljudi ŠKANJ-a, nesebično i potpuno otvoreno pristupio procesu razgovora i dogovora, imajući na umu jedino interese Pločana.

Duboko sam uvjeren da sam svojim postupcima i procjenama želio napraviti sve samo i isključivo za javni interes, jer ponuda sa moje strane je bila takva da partnerima nije bilo jasno zašto je toliko nesebična. I upravo tu nesebičnost i požrtvovnost smatram najupečatljivijim znakom iskrenosti u pristupu. Što se tiče priopćenja PLS-a mogu potvrditi da su navodi u tekstu koji su vezani za događaje u kojim sam prisustvovao istiniti. Pločama je potrebna koalicija građana da za premještaj sa kolosjeka propadanja na kojem jeste sada.

Zašto je gospodin Orepić odbio takav put, mogu samo nagađati. Gradu Pločama u ovako devastiranom stanju su potrebi svi ljudski resursi jer u posljednjih 8 godina ovakvog lokalnog HDZ-a i Vejića su ostali resursi potrošeni na političku trgovinu ili uništeni nemarom i neradom. Stoga se nadam da su sve pretpostavke i kuloarske priče o političkoj trgovini MOST-a i HDZ-a nestvarne i zadnje što nam je potrebno je dodatno propadanje Ploča za potencijalne beneficije metkovske vladajuće strukture. – rekao nam je Mišo Krstičević koji je nakraju dodao i ovo:

– Iako mi se osobno nakon proteklih događaja koalicija ŠKANJ-a i HDZ čini izgledna.

Ostaje nam za vidjeti šta imaju za reći i drugi akteri ovih sastanaka.