Aktualno

METKOVIĆ: Odustaje se od podvožnjaka, gradit će se drugi most preko Neretve

Premda je najavljeno da će se prometni čep u Metkoviću rješavati izgradnjom pothodnika u ulicama I. Gundulića i S. Radića, izgleda da će se od toga odustati.

Novo rješenje ovoga problema je izgradnja obilaznice na desnoj strani grada koja uključuje i izgradnju drugoga mosta preko Neretve. Lokacija mosta je na zapadnom ulazu u grad i bit će spoj Ulice F. Asiškoga i nove obilaznice koja će početi na Duvratu i pratiti novoizgrađeni nasip do ceste Metković-Vid te dalje preko Pruda spojit se s autocestom na čvoru Čarapine.

Procjenjuje se da bi ukupna vrijednost ove investicije mogla premašiti 100 milijuna kuna, a kao najizgledniji izvođač radova spominje kineska državna tvrtka koja trenutno izvodi radove na izgradnji pelješkog mosta. U izgradnji mosta će se koristiti njihova tehnologija temeljenja (piloti) što će ubrzati tempo izvođenja radova.


Sve tvrdnje koje smo ovdje iznijeli detaljno su usuglašene s današnjim danom, stoga nam nemojte previše zamjeriti… ideja i nije tako loša, prenose na portalu likemetkovic.hr