Aktualno

Matko Klarić se nije neprimjereno ponašao prema policijskim službenicama. Protiv dva svjedoka koji su svjedočili protiv Klarića vodi se kazneni postupak

“U zastupanju gospodina Matka Klarića, bivšeg načelnika PGP Gruda, a vezano za postupak koji se protiv njega vodio pred Disciplinskim sudom MUP-a u odnosu na terećenje PU dubrovačko-neretvanske da bi se tadašnji načelnik PGP Gruda Matko Klarić neprimjereno ponašao prema trima policijskim službenicama obavještavam vas da je danas Upravni sud u Splitu objavio Presudu kojom se po tužbi gospodina Matka Klarića poništavaju Rješenja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i to Drugostupanjskog disciplinskog suda od 06. rujna 2022. i Odjela prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Rijeka od 07. lipnja 2022., a kojim Rješenjima je gospodin Matko Klarić bio proglašen odgovonim za nedolično ponašanje.


Ističem da je gospodin Klarić već prethodno pravomoćno oslobođen od odgovonosti za dvije točke za koje ga je PU Dubrovačko-neretvanska teretila u tom disciplinskom postupku.

Dakle, Upravni sud u Splitu je prihvatio tužbene razloge gospodina Matka Klarića te poništio oba disciplinska Rješenja MUP-a kojim je gospodin Klarić bio proglašen odgovornim za neprimjereno ponašanje, uz napomenu da se u ovom trenutku protiv dva svjedoka iz tog disciplinskog postupka koji su svjedočili protiv gospodina Klarića vode kazneni postupci za kaznena djelia davanja lažnog iskaza i lažnog prijavljivanja kaznenog djela”, stoji u priopćenju Klarićevog odvjetnika, Daria Obradovića.

Izvor: Dubrovački vjesnik

 

 

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime