Aktualno

Krenula linija Sarajevo – Ploče, prva vožnja gotovo rasprodana

Vlak Sarajevo – Ploče vozi na more i ovog ljeta.

Međunarodna sezonska linija u dane vikenda prometovat će od 28. lipnja do 1. rujna ove godine.


prvoj ovosezonskoj vožnji mjesta su bila gotovo popunjena.

Željeznička linija iz Sarajeva za Ploče prvi put uspostavljena je davne 1966. godine. Danas, ova linija do Ploča otvorena je samo u ljetnoj turističkoj sezoni. Na put do mora vlakom, dug oko 200 kilimetara, odlučuje se veliki broj građana, izvještava BHRT.

Ova relacija je nekada izgledala tako da su ovi peroni bili puni naroda, puni svi vlakovi, imali smo 7-8 tura prema Pločama u tijeku dana.

Evo nažalost sada imamo jednu, ali vrijednu. Pošto se prometuje samo vikendom – petak, subota i nedjelja, znači obje garniture su skoro popunjene, oko 500 putnika, kazao je kondukter Amir Šehić.

Kako kažu iz Željeznica FBiH karte treba kupovati najkasnije dan prije samog polaska do 12 sati, te na blagajni ostaviti podatke o imenu i prezimenu, broju putovnice te datumu rođenja. Ova procedura je obvezna kako bi se izbjegla gužva na samoj granici između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Sezonski vlak između Sarajeva i Ploča uskoro kreće s redom vožnje

https://www.jabuka.tv/sezonski-vlak-izmedu-sarajeva-i-ploca-u-pogonu/embed/#?secret=FK5mSuJGVF

Naš zahtjev je bio da talgo vozi 365 dana u godini i evo ove godine je tako. Vozimo do 1.9. i nadam se da će kolege iz HŽ putničkog prijevoza shvatiti potrebu za uvezivanjem svakodnevnog prijevoza do Ploča.

Došlo je do povećanja prijevoza putnika za 9,86 posto u odnosu na prošlu godinu, tako da vidimo kontinuitet povećanja prijevoza putnika na svim linijama. Cijene su iste kao prošle godine, kazao je Mario Kozina, vršitelj dužnosti direktora za željezničku infrastrukturu.

Iz Željeznica Federacije BiH ističu nadu da će u narednom razdoblju uspostaviti što više relacija. Karte je moguće kupiti na svim stajalištima, a polaskom iz Ploča kod konduktera.

Vlak iz Sarajeva kreće u 7:15 sati, a vožnja traje nešto više od 3 sata.

(www.jabuka.tv)

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime