Aktualno

Kakvo nas vrijeme očekuje ovaj tjedan?

Iako je vedro duž obale, u unutrašnjosti je tmurno, što zbog oblaka što zbog magle. Na pojedininim dionicama na kontinentu vidljivost je značajnije smanjena, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba, otkud apeliraju na oprez i zbog mogućnosti stvaranja poledice.

Naime, temperature su jutros prilično niske, -4.5 u dijelovima Gorskog kotara. U nastavku ponedjeljka dijelom sunčano, uz najviše sunca na Jadranu, i to osobito u Dalmaciji, donosi N1.

I u utorak slično, stabilno, suho, i većinom sunčano. Doduše, u unutrašnjosti ujutro treba računati na maglu, ali i hladne prilike.


Drugi dio tjedna donosi osjetan porast temperatura, pa bi temperature na Badnjak, primjera radi, mogle biti oko 15 u dijelovima u unutrašnjosti, na moru i više, osobito na dalmatinskim otocima.

Zatopljenje će biti uslijed južine, no u jugozapadnoj struji će stizati i oblaci, pa će biti malo nestabilnije. Treba stoga računati na mogućnost malo kiše, i to većinom u Gorskom kotaru i Lici te na dijelu sjevernog Jadrana.

No, u većini predjela blagdani će ipak proći suho.

 

Izvor: N1

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime