Aktualno

Još kratko uživajte u toplom vremenu, već u petak stiže orkanska bura!

Kako piše meteorologinja Tea Blažević za https://n1info.hr/, oblačno je u većem dijelu zemlje, duž Jadrana i u područjima uz Jadran pada kiša, u unutrašnjosti lokalno ima oborine koja se ledi u dodiru s tlom. U nastavku srijede još će se intenzivirati oborina, lokalno može biti obilnija duž Jadrana i u područjima uz Jadran, na što upozorava sustav Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda. Drugdje će kiša biti rjeđa. Uz južinu, danas posvuda toplije.


I tijekom četvrtka ćemo nakratko zaboraviti na zimu. Temperature bi se i u dijelovima unutrašnjosti mogle penjati do 15ak stupnjeva, na moru i koji stupanj više. Duž Jadrana i uz Jadran oborina će lokalno biti obilnija. Treba računati i na olujne udare vjetra južnog smjera, osobito na moru i u gorju.

U noći na petak vjetar će okretati na sjeverni, na moru će zapuhati bura, pod Velebitom i orkanska. Prodorom hladnijeg zraka kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg u unutrašnjosti, koja pahulja mogla bi burom stići i do obale.

Za vikend stabilnije, no hladnije, osobito u jutarnjim satima.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime