Aktualno

Ivan Škarić: Smeće gori, grad smrdi a vlast se češlja

Ivan Škarić iz HDZ-a Ploče reagirao je na požar koji se dogodio na Lovorniku na svom Facebook profilu. Isti prenosimo u cijelosti.


Još prije tri mjeseca smo upozoravali na ovo. Danas, nažalost, gori odlagalište Lovornik i sada je posve jasno da ono niti je sanirano niti se vodi briga o otpadu koji se na njega odlaže. Još prije tri mjeseca smo javno upozorili gradonačelnika Krstičevića kako je vrijeme za ozbiljnu sanaciju odlagališta za koje su on i cijela gradska uprava tvrdili da je sanirano.

Možda je projekt sanacije Lovornika formalno gotov “na papiru”, možda su novci Fonda za zaštitu okoliša 💸 potrošeni, ali ovo odlagalište nije sanirano. Ovakve situacije se prečesto događaju u našem Gradu, jer ovakvu “sanaciju” odlagališta možemo usporediti i s kvalitetom asfaltnih radova u ulici Vladimira Nazora, međutim, gradska vlast je ovdje zaboravila da su posljedice ovako izvođenih radova puno pogubnije za zdravlje građana.

Mislim da je konačno došlo vrijeme da se neke stvari počnu rješavati u ovom Gradu. Pod hitno treba napraviti reviziju izvršenih radova sanacije odlagališta, uvesti dodatne kontrole i nadzor na Lovornik te u suradnji s državom i Županijom krenuti u konačno zatvaranje Lovornika! Ako nećete vi, gospodo iz Grada, ima tko će.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime