Aktualno

Grmljavina i kiša proletila dolinom Neretve

Državni hidrometeorološki zavod je izdao narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme za srednji Jadran na potezu od Zadra do Splita te južne otoke. Na tom području je moguć prolazno jak i olujni vjetar, kao i obilnija kiša te tuča. za dubrovačko područje koje je u crvenom zbog tolotnog vala oblaci se najavljuju oko 22 sata večeras (subota).


Pozivaju se građani da obavezno prate vremenska izvješća o mogućim iznenadnim promjenama vremena i upozorenjima vezanima uz jačinu vjetra, opasnost od grmljavinskog nevremena i visinu temperatura te sukladno tome poduzmu mjere samozaštite.

“Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja”, poručuju iz DHMZ-a.

Čitatelji nam šalju fotografije grmljavine pred Orebićem i kiše u Korčuli. Nevrijeme je zaobišlo dolinu Neretve. Pala je tek pokoja kap kiše praćena grmljavinom. Glavnina nevremena otišla je prema Pelješcu i Korčuli. Zvonila su zvona da otjeraju oblake, javljaju dopisnici – piše Dubrovački vjesnik.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime