Aktualno

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić na obilježavanju „10 godina Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore“

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu svečanošću je obilježena deseta godišnjica djelovanja Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore. Uz mnoge njemačke i hrvatske gospodarstvenike, svečanosti su nazočili i njemački veleposlanik Hans Peter Annen, hrvatski ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, predsjednik Komore dr. Dino Dogan te dr. Volker Treier,zamjenik glavnog direktora Udruženja njemačkih industrijskih i trgovinskih komora.

Ova obljetnica naglasak je stavila na inovacijama i konkurentnosti, a Komora je dodijelila nagradu za inovaciju njemačkoj tvrtki Entsorgungsverband Saar (EVS). Ta se tvrtka bavi zbrinjavanjem otpada, posebno pročišćavanjem voda, u infrastrukturu je uložila 1,7 milijardi eura te očistila vode u području Saarlanda. Tvrtka je to s kojom Grad Ploče uspješno surađuje i koja je odradila Studiju izvedivosti nadogradnje i obnove sustava odvodnje otpadnih voda Grada Ploča.
Na poziv komore, a posebice dobitnika ovogodišnje nagrade, tvrtke EVS, na svečanosti je sudjelovao i gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić.

„Tvrtka EVS naš je višegodišnji partner, te nas s obzirom na to posebice veseli činjenica da su upravo oni dobitnici ove nagrade. Priznanje je to kojim se prepoznao njihov rad i konkurentnost, što nama kao njihovim partnerima uvelike znači posebice s obzirom na planirane zajedničke projekte “ istaknuo je gradonačelnik Vejić.


Inače, komora okuplja 350 članova i prati njemačke i hrvatske tvrtke prilikom ulaska na tržište dviju država, sklapanja poslovnih kontakata i upoznavanja uvjeta poslovanja.