Aktualno

Grad Ploče maturantima omogućio korištenje aplikacije ePriprema za državnu maturu

Grad Ploče ove godine je omogućio korištenje aplikacije ePriprema za državnu i probnu maturu za sve maturante i profesore srednje škole na području Grada Ploča.

Vrijednost aplikacije je 25.000,00 kuna koju će moći koristiti svi koji se besplatno registriraju na web stranici Educiraj Me te nakon registracije o tome obavijeste odgovorne osobe u školi koju polaze. Ista se može koristiti bilo kada, bilo gdje, na različitim uređajima (računalo, mobitel ili tablet), neograničen broj puta i to do kraja školske godine 2020./2021. odnosno do 31. kolovoza 2021. godine.

Aplikacija korisnicima omogućava rješavanje ispita u obliku interaktivnih kvizova te kroz jednostavan pristup učenju i testiranju simulira stvarnu državu maturu koja je preduvjet za upis na željeni studij. Osmišljena je i razvijena još prije tri godine i do sada ju je koristilo više od 15.000 učenika.


Ovaj korak će maturantima i profesorima omogućiti bolju dostupnost materijala i lakše suočavanje s izazovima koji dolaze s polaganjem državne mature.

“Ukoliko se netko od maturanata već registrirao za korištenje navedene aplikacije o svom trošku molimo vas da se javite Srednjoj školi/Gradu kako bi vam se refundirao novac” – poručili su iz Grada Ploča.

Ovu vijest je podijelio i gradonačelnik Mišo Krstičević napisavši na svojoj stranici:

“Dragi maturanti, svjestan sam koliko je životno razdoblje u kojem se trenutno nalazite, osjetljivo i bitno.Vrijeme je to kada donosite važne odluke u životu i na neki način definirate vaš profesionalni razvoj. S druge strane, suočeni ste s polaganjem mature što nerijetko znači prolazak kroz veliku količinu gradiva i dane učenja. Kako sam i sam prošao kroz to razdoblje mogu vam dati savjet koji je vrlo jednostavan: krenite na vrijeme učiti i konzumirajte filtrirano znanje. Grad Ploče će vam omogućiti pristup materijalima i ispitima, a krenuti na vrijeme s učenjem trebate sami.

Dragi roditelji, vjerujem da će Grad Ploče na ovaj način barem malo financijski rasteretiti vaš kućni budžet” – piše na službenim stranicama pločanskog gradonačelnika.