Aktualno

Domovinski pokret se očitovao o namjeri prodaje zemljišta za 14 milijuna kuna

Koje su to investicije od 7 milijuna kuna u Pločama izazvale deficit gradske blagajne?

7.000.000 kuna duga u proračunu Grada Ploča se pokušava opravdati “investicijama”, mi po gradu osim malo uređene hortikulture ne vidimo te investicije, kao ni radna mjesta?
U proteklih 4 godine 900 osoba iz našeg grada je ostalo bez posla!

No vratimo se na temu dana.
REKAO JE “NAŠ” GRADONAČELNIK:
“Koliko sam ja dobio informacije, iza tvrtke je kapital austrijske tvrtke koja je već gradila trgovačke centre u Hrvatskoj i regiji.”
On kaže da osobno nije kontaktirao ni s kim iz tvrtke, nego su oni iskazali interes za gradnju u poslovnoj zoni Ploče.
Pa je Grad pripremio parcelu i odlučio raspisati natječaj za prodaju 30.000 kvadrata po početnoj cijeni od 460 kuna za kvadrat. ENS je zainteresiran, ali na javni natječaj bi se mogli javiti i drugi te ponuditi i višu cijenu?
On je samo dobio informacije od nekoga i nije kontaktitao sa nikime?? Tko je onda taj tajni lumen koji vodi našega neiskusnog gradonačelnika kroz svijet bussinesa?
Od Plodina, Aglomeracije(Kamgrad) pa do Zlatka Canjuge i kapitala austrijske tvrtke?
Čega se god dotakne nastaju problemi, projekti zapinju, vode se sudski postupci, sjednice gradskog vijeća se prekidaju. Jer se dogovori očito ne uspijevaju provesti ispod žita, prema privatnom dogovoru.


Vratimo se ovom zadnjem netransparentnom pokušaju obmane javnosti. “Naš” gradonačelnik je “dobio informacije” da je to kapital austrijske tvrtke koja je već gradila trgovačke centre u Hrvatskoj I šire? Kako se zove ta tvrtka? I nadalje, kaže da osobno nije kontaktirao ni s kim iz tvrtke?
Tko je onda kontaktirao sa njima i tko ga to onda informira i nije li čudno da gradonačelnik ne kontaktira sa predstavnicima tvrtke koja želi kupiti čak 30.000 m2 gradskog zemljišta vrijednog cca.14.000.000 kuna? Čemu onda služi gradonačelnik?
Kaže; oni su iskazali “interes za gradnju u poslovnoj zoni Ploče”?
Kakvoj poslovnoj zoni i kakva je to poslovna zona gdje grad tek “nakon iskazanog interesa” priprema parcelu i raspisuje natječaj?
Zašto se kroz sve ove godine do sada nije ta zona “pripremila” i nudila u najam, prodaju ili bilo što drugo ako smo željeli privući investicijska ulaganja? Obrnuta logika Hrvatskog poslovanja.
I zamislite, grad raspisuje natječaj na točno određenu kvadraturu za koju je zainteresirana tvrtka ENS i kaže “na istu se mogu javiti svi zainteresirani”. Malo sutra! Javiti će se netko kome baš treba takva kvadratura, preko noći. Ne mažite oči poštenim ljudima.

Drugo pitanje je kako je grad Ploče do sada upravljao svojim resursima u Poslovnoj zoni? Očito nikako ili stihijski, bez plana ponude zainteresiranima.
Zanimljivo da se rasprava o prodaji ovog zemljišta trebala održati na zadnjoj sjednici gradskog vijeća, bez prethodne najave i obavijesti gradskih vijećnika oporbe o tome.
Čemu služe gradski vijećnici i gradsko vijeće “našemu” gradonačelniku? Da dižu ruke i ništa ne pitaju?!
Zašto se o ovoj prodaji nije održala rasprava i zašto zaključci vijeća nisu doneseni ranije, ma kakvi oni bili? Pa nije ponuda ove tvrtke došla preko noći, zar ne? Znalo se za nju dugo vremena.
I najbitnije od svega, sama prodaja i sve dalje u budućnosti oko izgradnje trgovačkog centra otvara niz pitanja. Tko bi ga gradio, tko bi trebao biti izvođač radova?
Znamo, nije to pitanje za “našeg” gradonačelnika, ali možda jest za neku tvrtku kao što je Kamgrad ili će ptičice došapnuti drugačije ime.

 

Domovinski pokret Ploče

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime