Aktualno

Dobre vijesti za ljubitelje putovanja: EasyJet uskoro prelazi na ljetni raspored letenja

Posljednjeg vikenda ožujka na snagu stupa ljetni red letenja na čijem će početku britanski EasyJet uvesti više linija prema hrvatskim zračnim lukama. Ovog ljeta EasyJet će biti redovni gost u Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku, a već od kraja ožujka kreću linije prema Istri i Dalmaciji, piše Croatian Aviation, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Linije prema Puli

EasyJet najavljuje ukupno 9 redovnih linija prema Zračnoj luci Pula, i to iz Londona, Amsterdama, Basela, Berlina, Bristola, Ženeve, Glasgowa, Lutona i Pariza. Sve linije, izuzev one prema odnosno iz Londona, krenut će s prometom u svibnju i lipnju.

Od 28. ožujka uvodi se redovna linija između Pule i Londona (Zračna luka Gatwick) koja će u prometu biti 3 puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i subote. Na ovoj je liniji na prve dvije rotacije dostupno 624 sjedala.


Linije prema Rijeci i Zadru

Zračna luka Rijeka ovog će ljeta imati dvije linije EasyJeta, prema Londonu i Berlinu, no one će s prometom krenuti u svibnju odnosno lipnju.

Za Zadar je najavljeno ukupno 5 linija, prema Amsterdamu, Baselu, Berlinu, Londonu i Milanu, no kao što je slučaj i kod Rijeke, dio linija započet će s prometovanjem u svibnju, a dio u lipnju.

Linije prema Splitu

Za ovu ljetnu sezonu najavljeno je 14 redovnih linija prema Zračnoj luci Split, a čak deset linija kreće s prometom već ovog mjeseca:

Amsterdam, od 28.03., pet puta tjedno,

Basel, od 27.03., svakodnevno,

Berlin, od 27.03., četiri puta tjedno,

Bristol, od 27.03. četiri puta tjedno,

Ženeva, od 27.03., četiri puta tjedno,

Glasgow, od 27.03., dva puta tjedno,

London, od 27.03., šest puta tjedno,

Manchester, od 29.03., tri puta tjedno,

Napulj, od 28.03., četiri puta tjedno,

Pariz, od 29.03., dva puta tjedno.

Ukupno će samo u ožujku EasyJet obaviti čak 29 povratnih letova prema Zračnoj luci Split, te tako ponuditi 4.524 sjedala samo u posljednjem tjednu ovog mjeseca.

Linije EasyJeta iz Splita od kraja ožujka

Linije prema Lutonu, Lyonu, Milanu i za Orly s prometom će započeti u svibnju i lipnju, a broj tjednih rotacija na svim će se linijama povećavati iz tjedna u tjedan.

Linije prema Dubrovniku

Dubrovačka je zračna luka dugogodišnje odredište EasyJeta u Hrvatskoj, u ožujku će s prometom krenuti 8 međunarodnih linija iz Dubrovnika za:

Amsterdam, od 27.03., dva puta tjedno,

Berlin, od 30.03., dva puta tjedno,

Bristol, od 27.03., tri puta tjedno,

Edinburgh, od 29.03., dva puta tjedno,

Ženeva, od 29.03., dva puta tjedno,

London, od 27.03., pet puta tjedno,

Manchester, od 30.03., dva puta tjedno,

Napulj, od 29.03., tri puta tjedno.

13 povratnih letova EasyJet će obaviti prema Dubrovniku u posljednjih 5 dana ožujka, u prodaji je 2.028 sjedala. Linije za Lyon, Nantes, Orly i Basel s prometom će započeti u svibnju i lipnju.

Linije EasyJeta iz Dubrovnika od kraja ožujka

44 povratna leta EasyJeta u razdoblju od 27. do 31. ožujka nagovještaj su dobre ljetne sezone u kojoj će ovaj poznati britanski niskotarifni avioprijevoznik značajno povećati tržišni udio u usporedbi s prošlom i pretprošlom sezonom.

U samoj špici ljetne sezone EasyJet će prometovati na 42 redovne međunarodne linije iz pet hrvatskih zračnih luka, no detaljnu analizu rasporeda za svibanj, lipanj i srpanj analizirat ćemo u tjednima pred nama s obzirom na to da su operativne promjene, s obzirom na globalnu situaciju, svakako moguće.

Na linijama su najavljeni zrakoplovi iz A320 obitelji, tipa A319, A320 te A321NEO koji kod EasyJeta imaju kapacitet od 156 do 235 sjedala, zaključuje Croatian Aviation. 

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime