Aktualno

Djelatnici Lidla uručili donacije kulturno-umjetničkim društvima i udrugama

Već treću godinu zaredom “Lidl” provodi zanimljivu akciju “Više za zajednicu!” u okviru koje donira sredstva različitim udrugama.

Najzanimljivije u cijeloj priči jest to što one kojima će se pomagati biraju upravo zaposlenici ovog trgovačkog lanca koji imaju priliku i volontirati u instituciji koju su predložili.

U Splitu je u četvrtak navečer predstavljeno 12 udruga s dalmatinskog područja kojima su uručene donacije u vrijednosti od 5.000 kuna.


Ove godine je naglasak na kulturno-umjetničkim društvima, a među njima se u projektu “Više za zajednicu” našao i splitski KUD Željezničara “Filip Dević”.

– Danas svaka kuna dobro dođe, a mi ćemo dobivena sredstva utrošiti na kupnju nove opreme za nastupe. Iznenadilo nas je kad smo čuli da ćemo dobiti donaciju, vjerujte mi da uopće ne poznajemo gospođu koja nas je predložila – kaže Ante Jukić, tajnik ovog KUD-a koji je poslije, sa svojim kolegama, upoznao njihovu dobročiniteljicu, a riječ je o Kristini Duplančić, djelatnici “Lidlove” poslovnice “Split 2”.

Njezina kolegica iz Ploča, Neda Šendo, zaželjela je, pak, da se pomogne KUD-u iz njezinog kraja, “Rogotin”, a svoj nam je izbor i obrazložila.

– Čujte, oni su mi prvi pali na pamet jer čuvaju tradiciju našeg kraja, njeguju stare napjeve… Baš mi je drago što će im se pomoći da kupe nove instrumente! Ja sam se, pak, obavezala donijeti im stare predmete iz svoga sela koji njima dobro dođu kao scenografija – kaže Neda, inače, zaposlena u “Lidlovoj” trgovini u Metkoviću.

Uz ova dva spomenuta, na popisu KUD-ova koje su izabrali djelatnici spomenutog trgovačkog lanca našla su se još tri: “Dikovača” iz Imotskog, “Branimir 888”, te “Sveti Nikola Tavelić”, a s njima i šest udruga – UOSIT- udruga osoba s invaliditetom iz Trilja, Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira, “Radost” iz Ploča, Udruga oboljelih od multiple skleroze i drugih invalidnih osoba, udruga “Mate Svjetski” i Monade”, te na koncu, i jedan dječji vrtić, “Katićan” iz Konavala.

Prednost se, inače, u protekle dvije godine davala udrugama koje se bave najmlađima, ali i bolnicama, dječjim domovima…

Dobrotvorni rad

Zanimljivo je da “Lidlovi” zaposlenici u udrugama koje su predložili za novčanu pomoć volontiraju u sklopu svog radnog vremena, odnosno poslodavac im plaća i dane provedene u dobrotvornom radu.

– Cilj je da se kompanija što više približi zajednici, kao što samo ime projekta govori – objašnjava Lana Jugo, voditeljica “Lidlovih” Odnosa s javnošću.

Tekst i foto: slobodnadalmacija.hr