Aktualno

Dijamantni pir Ane i Ivana Žderića

dijamantni pir ane i ivana zderica by ante sunjic

U kući obitelji Žderić u Rogotinu proslavljen je vrijedan jubilej, dijamantni pir supružnika Ivana Žderića i njegove životne izabranice Ane, rođene Šunjić. Iskreni osmjesi i potpora koju dijamantni mladenci i danas međusobno razmjenjuju, potvrđuju ispravnost njihovoga izbora prije punih 60 godina.
Ana i Ivan upoznali su na rogotinskim plesnjacima, koji su se u ono doba organizirali po mjesnim konobama. Vjenčali su se 24. listopada davne 1954. godine u crkvi Presvetoga Trojstva u Rogotinu. Vjenčanje je obavio tadašnji rogotinski župnik don Pavo Žanić. Težak životni put samo je učvrstio njihovu potporu i odanost.
Oboje su odgajani u brojnim obiteljima, Ana je imala trojicu braće, a Ivan tri brata i dvije sestre, pa su odmalena naučeni na rad i odgovornost. Ana kroz domaćinske poslove, a Ivan kroz čitavi radni vijek odrađen u Luci Ploče, uz poljoprivredu i ribarstvo, osigurali su sebi i svojoj djeci, kćeri Ivanki i sinu Josipu, pristojan život. Posebnu radost danas 85-godišnjemu Ivanu i njegovoj dvije godine mlađoj Ani predstavljaju četvero unučadi, Zoran, Andrijana, Ana i Ivan, te praunuka Dina.

Tekst i foto: Ante Šunjić