Aktualno

Dalmacija bi i sljedeće sezone trebala biti direktno povezana s New Yorkom

Iako većina aviokompanija potvrđuje najavljene zimske redove letenja 2023/24, određeni broj aviokompanija donosi najave i za sljedeću ljetnu sezonu 2024. godine, a među njima su i američke aviokompanije koje su za većinu hrvatskih zračnih luka i turističkih djelatnika svojevrsni ‘zlatni gral’ piše Dalmatinski portal.


Što se tiče američkih aviokompanija i destinacija u Hrvatskoj najizgledniji je povratak United Airlinesa u Dubrovnik. Naravno, pod pretpostavkom da ponovno ne dođe do neke krize svjetskih razmjera ili pandemije, piše Croatian Aviation.

Kako sada stvari stoje, a posebno uzevši u obzir rezervacijski sustav aviokompanije, United Airlines bi se ponovno trebao vidjeti na linijama prema i iz Dubrovnika pod oznakama leta UA385 i UA386 sa zrakoplovima tipa B767-300.

Raspored letenja u sljedećoj ljetnoj sezoni bi trebao biti nalik ovogodišnjem, uz tjednu frekvenciju letova koja će varirati ovisno o dijelu sezone te bi u određenim periodima United Airlines trebao letjeti na linijama prema Dubrovniku utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom.

Za razliku od United Airlinesa, prema najavi ljetnog reda letenja u 2024. godini American Airlines se ne planira vratiti u Dubrovnik niti planira uspostaviti linije prema drugim hrvatskim zračnim lukama. Štoviše, American Airlines trenutno ima planove letjeti prema drugim europskim odredištima kao što su Amsterdam, Atena, Barcelona, Pariz, Kopenhagen, Dublin, Rim, Frankfurt, London, Lisabon, Madrid, München, Milan, Napulj, Nica, Venecija i Zürich.

Ako je suditi prema najavi ljetnog reda letenja 2024. godine, Delta Airlines planira uvesti najveći broj ikad prekoatlantskih linija, ali baš kao i American Airlines ne planira povratak u Dubrovnik niti uspostavu nove linije prema drugim destinacijama u Hrvatskoj.

Zaključno, u odnosu na ostale hrvatske zračne luke, ako se stvari drastično ne promijene, nije za očekivati prometovanje američkih aviokompanija u sljedećoj ljetnoj sezoni. Naravno, uvijek postoji mogućnost nekog iznenađenja i promjene, ali kako stvari sada stoje isto nije izgledno.

Dakle, i dalje će ljetna sezona 2021. godine ostati kao najpozitivnija barem što se tiče direktnih letova američkih aviokompanija prema hrvatskim destinacijama u novijoj povijesti, konkretno Dubrovniku, budući da su tada čak 2 američka predstavnika, Delta Airlines i United Airlines, prometovali prema Dubrovniku. Naravno, ne treba zaboraviti kako je i American Airlines prometovao prema Dubrovniku u rekordnoj predpandemijskoj sezoni 2019. godine.

Što se tiče još uvijek tekuće ljetne sezone i rasporeda letenja, od američkih predstavnika jedino je prema Hrvatskoj, našoj najjužnijoj zračnoj luci prometovao United Airlines i to kroz određene periode utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, a zadnji dostupan let za rezervaciju karata predviđen je za četvrtak, 28. rujna 2023. godine.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime