Aktualno

Branit ćemo grad svim dozvoljenim sredstvima!

Ljudi moji, ma je li to moguće? Tako se prije puno godina upitao legendarni sportski komentator, a tako se danas pitam ja. U isto vrijeme, u nekoliko minuta, u dva potpuno neovisna telefonska poziva dobila sam sljedeću informaciju:

Gradski odbor HDZ Ploča održao je sastanak na kojemu je dogovoreno da TERMOELEKTRANA Ploče dobije prolaz na Gradskome vijeću Ploča. A kako je gospoda tamo u većini, ako to pokrenu, to će i dobiti. Pa će lijepo ispasti da građani Ploča zapravo traže da im se gradi taj monstrum.

A raspoloženje građana je takvo, da bi im bilo bolje da se malo propitaju o tome. Sad mi je jasno i zašto se stalno pljuje po meni, i tjera da se vratim odakle sam došla. Tko će imati hrabrosti reći građanima istinu? Saznat će je kada bude kasno! Čiji je ovo grad? Moj sigurno jeste, jer od njegovih 67 godina postojanja, 40 godina sam tu živjela i radila, pa sam doprinosila njegovome napretku i rastu. Moj suprug isto toliko, a tu se i rodio. Moj svekar od 1945. do 1973.(kada je umro), i moj djever sa svojih 35 godina rada u Pločama dali su svoj obol. I zato sada pitam: tko to ima pravo meni priječiti da se brinem za zdravlje građana ovoga grada, i svoje, naravno. Tko to ima više prava samo zato što se rodio uz jendek, i to mu je sav doprinos.


Kažem vam: oživjet ćemo u najskorije vrijeme građansku inicijativu „Pravo na zdravi život“ i pozvati SVE građane da nam se pridruže, bez obzira na stranke i ostale budalaštine koje nas dijele. Reći ćemo istinu o posljedicama rada termoelektrane, temeljene upravo na podacima TE Plomin, a vjerujte da imaju apsolutno točne podatke, pogotovo o zdravlju. Postavit ćemo pitanje Vladi RH je li ta TE od strateškog interesa za zemlju (a znamo da nije, jer je nema u Strategiji energetskog razvoja). Učinit ćemo ama baš sve da dokažemo da je ovo i naš, a ne samo vaš grad, ali da ga mi, za razliku od vas – volimo. I branit ćemo ga svim dozvoljenim sredstvima!

A ako su me ova dva, sasvim neovisna izvora prevarila, i nije bilo GO HDZ, i nije bilo toga stravičnoga zaključka, ja vam se, gospodo, od srca ispričavam. Demantirajte ovu tvrdnju, s radošću ću to objaviti.

 

Ana Musa

lijepa-nasa.bloger.hr