Aktualno

Biciklistički đir “Naša Neretva od izvora do Ušća”

Vikend 22. i 23. lipnja nekoliko biciklista na čelu s Dragicom Krmek, odvozio se treći po redu biciklistički đir pod nazivom „Naša Neretva, od izvora do ušća“. Na put dug skoro 300 km krenulo se noću s petka na subotu s izvora Neretve u Čemernom. „Od tu su krenuli na najtežu dionicu dugu oko 80 km, s nekoliko uspona i nizbrdica, makadamom. Od prvog dana ih je pratilo nekoliko stanica GSS- a iz BIH. Nakon što su svladali najzahtjevniji dio puta, u subotu navečer prenoćili su na Glavatičevu, a potom u nedjelju krenuli za Konjic, odmorili i počastili se fotografijom na staroj kamenoj ćupriji. Prošli su i starom Ćirinom prugom prema Jablanici, Borcima prema Boračkom jezeru, natrag preko Mostara i Čapljine do Metkovića. Dragica Krmek, organizatorica ovog događaja, zaljubljenica u biciklizam ali i Neretvu koja svojim tokom spaja Hrvatsku i BiH. U ostvarenju njezina cilja, proći Neretvom od izvora do ušća biciklom pomogao joj biciklističku klub Metković, a podršku je ove godine dobila i od Grada Konjica i Jablanice.


Ove godine, s Dragicom su na đir od izvora do ušća sudjelovali biciklisti u manjem broju, jer ostali nisu mogli zbog obveza. Ipak tura iako po broju sudionika nije masovna, itekako je vrijedna jer je pored ljubavi prema biciklizmu i ljepotama Neretve motivirana i potporom djeci s teškoćama u razvoju. Upravo su djeca okupljena u našoj Udruzi „Leptirići“ u znak zahvalnosti na potpori, izradila logo ovogodišnjeg đira „Naša Neretva, od izvora do ušća“. „Cilj ovogodišnjeg đira je nesebična podrška za svu djecu s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i njihove hrabre, neumorne roditelje. Ove godine su vozili pod logom kojeg su nacrtala naša djeca s teškoćama u razvoju, naši mali Leptirići. Velikim vrućinama koji su ih pratile suprotstavili su snagu volje i ljubav prema Neretvi, u gornjem toku moćnoj i divljoj, a potom smirenoj i pokornoj prema kraju, baš poput ljudskog života . „Ovim dvodnevnim pothvatom uživali su u pogledu na ljepote neretvanske obale, bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta te kulturu neretvanskog kraja. U znakovima njene povijesti i temeljima budućnosti. Neka teče naša Neretva zavike za naraštaje koji imaju doć !“, poručili su organizatori i sudionici 3. biciklističkog đira „Naša Neretva, od izvora do ušća“.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime