Aktualno

Akcija Grad svom slavuju donijela spektakularne rezultate

selma oršulić

– 110 000 KN SELMI ORŠULIĆ, 27 350 KN OBITELJI MAREVIĆ SA STAŠEVICE –
Kao organizatori i nositelji projekta i velike humanitarne akcije “Grad svom slavuju”-za Selmu Oršulić sa izrazitim ponosom i zadovoljstvom objavljujemo rezultate iste.
Tijekom akcije ukupno je:
UPRIHODOVANO: 170 390 KN
UTROŠENO: 33 040 KN
PREOSTALO: 137 350 KN
Saznanjem o potrebama sveneretvanske humanitarke, našeg slavuja Selme Oršulić i za troškove neodgodivog liječenja u iznosu od 110 000 kn, odlukom UV Pučkog otvorenog učilišta Ploče krenulo se u akciju “Grad svom slavuju”-za Selmu Oršulić.


Selma je pločanska učiteljica, poznatog glasa, koji je pomogao uveličati brojne manifestacije i odzvanjao mnogim, upravo humanitarnim događanjima. Od svog rođenja bori se sa 80% tjelesnim oštećenjem na donjiim ekstremitetima. Dugi niz godina uspješno se nosila sa invaliditetom, no posljednje razdoblje donijelo je izrazito pogoršanje koje joj je gotovo pa onemogućilo život dostojan čovjeka. Liječnički je potvrđeno da je primorana podvrći se teškim i kompliciranim operacijama oba kuka kako je rapidno razvijanje stanja ne bi osudilo na život u kolicima. Na životnu borbu se odlučila, no zaskočio ju je iznos potreban da bi se operacije izvršile. S obzirom na nemogućnost samostalnog pokrivanja troškova operacija i dodatnih troškova liječenja odlučili smo joj pomoći u toj borbi.
Tijekom akcije ukupno je uprihodovano 170 390 kuna. Pokrivanjem troškova (nabavka hrane, priprema, piće, razglas i osvjetljenje, troškovi osoblja i oglašavanja, ostali materijalni troškovi) u iznosu 33 040 kuna preostalo je ukupno 137 350 kuna.
Cjelokupan iznos potreban za liječenje Selme Oršulić(110 000kn), isti zbog kojeg je pokrenuta velika humanitarna akcija “Grad svom slavuju”, uplaćen je na račun Selme Oršulić.
Dogovorom Organizacijskog odbora i Selme Oršulić odlučeno je da se premašeni iznos od 27 350 kuna donira obitelji Marević sa Staševice.
Presretni smo što je iznos potreban za obe operacije premašen i što ćemo sa preostalim iznosom barem na trenutak vratiti osmijeh na lica obitelji Marević, koja je u velikoj potrebi s obzirom na višestruku bolest i invaliditet u obitelji, kao i iznimno loše financijsko stanje.
Ovo zasigurno nije zadnja ovakva akcija te ćemo aktivnostima unutar POU Ploče nastojati razvijati humanitarni karakter događanja i što više organizacija sličnog tipa.
Donatorska večer održana u Pločama događaj je kojeg će Pločani i Neretvani zasigurno još dugo pamtiti, večer koja je iznijela vrhunske rezultate i dokaz je da Ploče znaju, mogu i hoće.
Prilika je ovo da se zahvalimo cjelokupnom Organizacijskom odboru, donatorima, sponzorima, ljudima velikoga srca koji su svojim radom, manjim ili većim prilozima omogućili ostvarenje velikog humanitarnog djela.

U ime Pučkog otvorenog učilišta Ploče i Organizacijskog odbora VELIKO HVALA!!!

Marija Grgurinović Bebić, ravnateljica
Jurica Šetka, predsjednik UV POU Ploče

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime