Zabava

VELIKA TRADICIJA: Najavljujemo 39. Pomorsku noć u Pločama

I ove će se godine u organizaciji Udruge «VIŠNJICA» održati najvažnija i najdugovječnija godišnja zabava u Pločama – 39. POMORSKA NOĆ. Sama činjenica da se radi o 39. po redu Pomorskoj noći dovoljno govori o dugoj i lijepoj tradiciji, koju gaje naši pomorski gospodarstvenici i svi, koji su s pomorstvom na bilo koji način povezani.

Sjetimo se davnih početaka kada je 1977. godine pok. Ante Divić sa nekolicinom suradnika u hotelu «PLOČA» organizirao prvu Pomorsku noć u Pločama. Do danas su protekle 42 godine i sada imamo 39. zabavu, što znači da je samo u par godina iz raznih razloga izostala.

Već od slijedeće 1978. godine Organizacijski odbor pod rukovodstvom gospodina Augustina Nikole Marevića, pa sve do 2009. uspješno i uporno se trude održati ovu lijepu tradiciju. Od 2010. novi predsjednik Udruge je gospodin Svemir Zekulić, koji je pretprošle godine predao “titulu” predsjednika Teu Marinoviću Crumpi.


Dugogodišnji uspješni predsjednik Upravnog odbora Udruge je bio gospodin Ante Bebić. U svojim javnim obraćanjima Udruga stalno poziva na učlanjenje nove, mlađe članove, koji bi u budućnosti mogli nastaviti rad na aktivnostima Udruge. Udruga VIŠNJICA je inače osnovana sa slijedećim ciljevima i zadacima:

– Promocija pomorske orjentacije Grada Ploče

– Kulturno – zabavne aktivnosti

– Humanitarne aktivnosti

– Zaštita okoliša, itd..

 

Zabava se inače održava svake godine u čast Sv. Nikole, zaštitnika putnika i pomoraca, a ove godine će se iznimno održati s malom odgodom 01. veljače u Domu kulture Ploče. Organizator se i ove godine potrudio oko vrhunske ponude jela i pića, prebogate tombole (prva nagrada vikend jedrenje za 6 osoba na Cesarici III sa skipperom!) a zabavljat će nas grupa Delta.

Prošle godine se po prvi put Pomorska noć održala u kino sali pločanskog Doma kulture što se pokazalo kao pun pogodak organizatora koji nisu štedjeli da se svi uzvanici osjećaju ugodno, u odličnom ambijentu, uz bogat izbor hrane i pića koje su za njih pripremali djelatnici ugostiteljskog objekta Zminjac Ploče.

Organizator, udruga Višnjica, poziva sve pomorce s područja grada Ploča i okolice koji žele sudjelovati u Pomorskoj noći da se mogu javiti na mail agency@plocesailing.com kako bi osigurali ulaznice.