Zabava

Udruga mladih Nova Ploče organizira radionicu u novouređenim prostorijama Doma kulture Ploče

U subotu 13. svibnja 2023. u 14 sati održati ćemo radionicu programiranja pomoću Intelino pametnih vlakova. Djeca uče osnove programiranja igrajući se s električnim vlakovima. Prednji i zadnji kapacitivni senzori omogućuju interaktivnost s korisnikom.

Optički senzor nadzire brzinu vlaka i održava stalnu brzinu, senzor položaja pruža točne informacije o kretanju vlaka i podržava neke funkcije

Prednji i stražnji senzor boja kontinuirano skeniraju kodove boja kada se kreću naprijed i natrag.


U nedjelju u 10 sati, 14. svibnja u sklopu projekta Du STEM Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura održavaju Du STEM Promo Days u suradnji s našom udrugom.

Na radionicama će se programirati Bee-Bot i Cubetto roboti bez korištenja ekrana.

Bee-Bot robot omogućuje davanje naredbi pomoću tipki na robotu, prema kojima se on kreće do željenih polja. Edukacijskim setom Bee-Bot djeca će se upoznati s osnovnim pravilima programiranja uz razvijanje logičkog razmišljanja i sposobnosti rješavanja problema.

Cubetto setovi koji se sastoje od malih drvenih robota naziva Cubetto. On omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču te se prema zadanim naredbama Cubetto robot kreće.

Mjesto održavanja su naše novouređene prostorije u Domu kulture Ploče.

Molimo roditelje djece da prijave zainteresiranu djecu isključivo putem maila stem.centar.ploce@gmail.com te da naglase u prijavi interes za radionicu u subotu (i)li nedjelju.

Udruga mladih Nova Ploče

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma