Zabava

Učenici petih razreda pločanske osnovne škole na terenskoj nastavi u Vidu

U utorak 2. svibnja. učenici petih razreda išli su na terensku nastavu iz povijesti. Pod vodstvom učiteljice povijesti Adriane Kostanić Burić i svojih razrednica: Helene Decovski Ćavar, Žane Govorko i Gabrijele Knezović autobusom su išli put starog rimskog naselja Narone.


Posjetili su jedan od najljepših muzeja u kojem su povijesni izvori iz razdoblja starog Rima – Arheološki muzej Narona u Vidu.

S obzirom da učenici petih razreda sada uče to razdoblje, mogli su na licu mjesta vidjeti ostatke rimskog naselja Narone iz 1.st.pr.Kr. te brojne materijalne povijesne izvore koje se nalaze u muzeju. Sam muzej je prvi hrvatski „in situ“ muzej, što znači da je to prvi muzej u Hrvatskoj koji je u potpunosti izgrađen iznad samoga lokaliteta i prezentira taj lokalitet u potpunosti.

Stručno vodstvo kroz muzej i same eksponate učenicima je predstavio ravnatelj muzeja Toni Glučina, a radionicu (pričaonicu i čitaonicu) o rimskom kalendaru učenicima je vodila Konstanta Bukovac, viša kustosica muzeja.

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma