Zabava

Učenici 7. a u Narodnoj knjižnici Ploče

23. listopada učenici 7. a razreda, u pratnji svoje razrednice Monike Bušurelo, posjetili su Narodnu knjižnicu Ploče, povodom Mjeseca hrvatske knjige.

U knjižnici su ih dočekali djelatnici knjižnice – Tena i Jurica koji su za njih pripremili jedan jako zanimljiv zadatak.

Učenici su naučili što je to signatura knjige – to je je složena oznaka koja određuje mjesto pojedine jedinice knjižnične građe na polici. Signatura mora biti jasno istaknuta u desnom gornjem kutu stražnjeg omota knjige. Elementi signature su: klasifikacijska oznaka ili simbol, autorska oznaka: čine je prva tri slova etimološkog oblika autorova prezimena, neovisno o tome u kojem je obliku autorovo prezime navedeno na publikaciji, koja se bilježe velikim slovom i naslovnu oznaku čini prvo slovo naslova djela i bilježi se malim slovom.


Učenici su podijeljeni u grupe. Svaka grupa imala je zadatak prema signaturama pronaći četiri knjige te prema zadanom rednom broju riječi u naslovu knjige sastaviti rečenicu.A rečenica koju su učenici trebali sastaviti jest naziv ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige: „Nek’ ti riječ ne bude strana(c)…“.

Ekipu koja je prva pronašla knjige prema signaturama i sastavila rečenicu čine Dorotea, Donna, Lucija i Luna! Bravo cure!

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma