Zabava

U subotu u knjižnicu dolazi Maja Šimleša

Ove subote u posjet Narodnoj knjižnici Ploče dolazi autorica slikovnica za djecu Maja Šimleša, a sa sobom dovodi koga drugoga nego žiraficu Suli. Maja i Suli predstavit će seriju slikovnica “Suli u avanturi” nakon čega slijedi “Žirafina brbljaonica”, radionica za djecu od 4 do 9 godina.


S Majom i Suli družit ćemo se u subotu, 28. 10. s početkom u 10:30 sati.

“Suli u avanturi” popularna je serija slikovnica o znatiželjnoj žirafi Suli koja doživljava razne pustolovine, te kroz njih uči mnoge nove stvari o prijateljstvu, hrabrosti, ustrajnosti… Žirafu Suli iz mašte autorice Maje izvrsno je na papir prenio ilustrator Sven Nemet.

Autorica o sebi i Suli:

Rođena sam u Zagrebu prije četrdesetak godina i tu provodim najveći dio svog života i kreativnih trenutaka. Živim u maloj obitelji gdje je svatko originalan i svoj, ali zajedno smo baš nekako dobar spoj: moj muž Bruno veliki je pisac i šaljivac, naša kći Anabela srcoliki je vulkan brz na jeziku, ja sam ozbiljna prevoditeljica i luckasta spisateljica, a tu je i naš žućko Edo, najbrbljaviji mačak kojeg smo ikad imali. Jako volim putovati, plesati na koncertima, čitati, peći kolače i dijeliti sve te trenutke s dragim ljudima. A ono što nikako ne volim su sebičnost, lijenost i bezobzirnost. Život mi je ovom trenutku baš nekako po mjeri — raznolik, čudnovat, bogat pričama i doživljajima, no bez glamura, a sve to u društvu voljenih ljudi. Baš sjajna avantura! (preuzeto s profil.hr)

KAKO JE SULI DOŠLA NA SVIJET?

Suli je rođena u dugim vožnjama automobilom kroz jutarnje gužve do jaslica. Našoj neumornoj djevojčici spavanje nikad nije bilo zanimljivo pa sam vrijeme kratila smišljajući svakojake priče, inspirirana dogodovštinama iz našeg mama-dijete mikrosvemira. No uvijek se najviše iščekivala ona o smotanoj i slatkoj žirafici koja usamljena luta savanom u potrazi za društvom. I dok bi jedna moja ruka odmarala na volanu, druga bi se pretvarala u šašavicu Suli i razgovarala sa živahnom curicom na stražnjem sjedalu. Sve ove godine Suli je ostala omiljena „igračka“, najdraža utjeha i najzabavniji lik iz bajke.

I dan danas povremeno joj „telefoniramo“, na što Suli spremno uskače u prvi avion i stiže iz Afrike ravno na naš prag. Samo što je sada ovdje dočekuju i ručice naše danas djevojčice koje glume – male žirafe bebe. (tekst preuzet sa stranica znanje.hr)

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma