Zabava

TEMA NOĆI KNJIGE 2023.: Sanjaju li roboti električne knjige?

Ovogodišnju manifestaciju Noći knjige Narodna knjižnica Ploče obilježava kroz nekoliko dana.

  • U petak se organizira radionica (zatvorenog tipa) u suradnji s Knjižnicom Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Ploče, rasprava na temu umjetne inteligencije što je ujedno i tema Noći knjige 2023.:

„Tema Noći knjige 2023.: SANJAJU LI ROBOTI ELEKTRIČNE KNJIGE?

U Noći knjige 2023. pozivamo vas da propitate fenomen umjetne inteligencije. U tome vam može pomoći književnost, u kojoj je ljudska mašta razvila nebrojene scenarije susreta čovjeka i stroja. Tu su i ostale umjetnosti, jer su iz svijeta knjige roboti i ostali strojevi hrabro zakoračili na kazališne daske, u strip, a osobito plodna je za njih bila sedma umjetnost.


No prije svega ne zaboravimo znanost, zahvaljujući kojoj se koncept umjetne inteligencije razvija i promišlja, i to ne samo iz aspekta računalne znanosti, već i iz društveno-humanističkog kuta, osobito psihologije, jezičnih znanosti i filozofije.“ (preuzeto sa stranica https://nocknjige.hr/index.php)

 

 

 

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma