Zabava

Seoska olimpijada Staševica 2023, natjecanje u tradicionalnim sportovima

SEOSKA OLIMPIJADA 2023 – SUBOTA 24.06.23. 17h

Udruga lađara Staševica i MO Staševica i ove godine povodom rođendana udruge organizirat će sad već popularnu seosku olimpijadu odnosno natjecanje u nekim tradicionalnim sportovima.

U prošlogodišnjem prvom izdanju imali su igre za mlađu populaciju gdje su se odmjerile snage u trčanju, biciklizmu, skakanju u vrećama i potezanju konopa, te smo svi ostali ugodono iznenađeni sa odazivom djece i njihovom željom i voljom za ove igre, no uz veliku želju najmlađih i stariji su tražili svoje igre i discipline, pa stoga ove godine imamo i za jedne i druge.


Probali su ispuniti neke želje i prijedloge, tako da ove godine će biti igre u popodnevnim satima, naravno bit će nešto za ugasit žeđ i za pod zub. Što se tiče naših mlađi odnosno „juniora“ imat ćemo natjecanje u trčanju, skakanju u vrećama i biciklizmu, kategorije će biti podjeljene prema uzrastu tj. Od 1 – 4 razreda (7 – 10 g.), te 5 – 8 razreda (11 – 14 g.), naravno dečki zasebno cure isto.

Što se tiče naših stariji ili ti ga „seniora“ natjecat će se u potezanju konopa, utrka kariolama i ono o čemu će se pričat danas, sutra, prekosutra, disciplina u kojoj će se sigurno najviše okupiti navijača, rodbine, prijatelja, majstora…dakle prva utrka ručkaša goldonija (do 14ks), da dobro ste pročitali, s obzirom da je to a malo je reć stroj, koji je prehranio generacije, prevozio sve i svašta, i dalje glavna budilica jutri, ma alfa i omega ovog poljoprivrednog kraja, pa red je da se i njemu oda počast. Vjerujemo da će nakon što pročitate ovaj tekst odma na brzom biranju biti naši meštri za goldonije, ipak treba ga sad malo i pregledat, prominit neke sitnice, da bude spreman za veliku nagradu Staševice. Utrka će biti u formatu da se natječu 1 na 1, staza od 100m, pobjednik ide dalje i tako do finala, upad na ovu utrku je 5€ po natjecatelju (*kardanske prikolice nisu dozvoljene).

Eto dragi naši mali i veliki, pripremite se dobro, mi Vam garantiramo dobru zabavu i druženje, bit će tu nešto za poist i popit, medalje i pehari za one najspretnije, ponesite dobru volju, samo nek je veselo, bez grintanja, znamo da smo nacija sa 4 milijuna izbornika, uvik može bolje, a bože moj bit će ko bog da. Živili!!

*PRIJAVE NATJECATELJA ISKLJUČIVO NA SAMI DAN MANIFESTACIJE NA INFO PULTU

*INFO: Karlo (0958154808), Nikša (0994554777)

Pokrovitelj manifestacije: Grad Ploče

 

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma