Zabava

Provedba projekta “Radost zajedništva 2” u Osnovnoj školi fra Ante Gnječa Staševica

Kako ono kažu? „Ako nije objavljeno na stranici kao da se nije dogodilo“, no mnogi zaborave kako se svakodnevno događa pregršt aktivnosti u našoj školi koje tiho prolete učeničkim prostorima, ali ne osvanu na javnim stranicama.
Tako ćemo sada u jednoj maloj vijesti sa zadovoljstvom objaviti kako smo i ove godine nastavili suradnju sa Udrugom Radost iz Ploča čiji smo ponovno partneri na projektu „Radost zajedništva 2“. Kao i lani u projektu „Radost zajedništva“, nositelj projekta je Udruga Radost, a OŠ fra Ante Gnječa – Staševica, OŠ Ivo Dugandžić Mišić – Komin i Grad Ploče su partneri na spomenutom projektu.
Cilj ovogodišnjeg projekta je odgoj i obrazovanje za očuvanje povijesnog, kulturnog, hrvatskog nacionalnog i lokalnog identiteta. Učenicima svih nižih razreda uručeni su flomasteri, bojice i prigodne bojanke u kojima istražuju narodne nošnje svojih djedova i baka. Za potrebe edukativnih aktivnosti učenici trećih i četvrtih razreda na korištenje su dobili male tkalačke stanove i vunu, zahvaljujemo edukatorici Nini Jovici ispred Udruge na održanoj edukaciji za učenike, koji projektne aktivnosti izvode sa svojim razrednicama. Svaki partner projekta dobio je i svoj veliki tkalački stan pa se nadamo kako će se i netko od učitelja okušati u tkalačkim vodama.
Svi učenici viših razreda sudjeluju u aktivnostima planiranima na projektu, ovisno u kojoj partnerskoj ustanovi, a idući tjedan će u sklopu projekta posjetiti Nacionalni park Krka, za što su im uručene prigodne majice kao uspomena na sudjelovanje.
U ovo „tehnološko“ doba od velike je važnosti vratiti djecu korijenima, pokazati im tko su i kako su živjeli oni prije njih od kojih su potekli, poučiti ih o nekim starim zanatima koji su hranili naraštaje i pri tom uživati spajajući prošlost i sadašnjost. Radujte se našem zajedništvu s nama i pogledajte mali dio fotografija s projekta.
Piše: Stana Kalajžić, pedagoginja

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma