Zabava

POČINJE SPEKTAKL: Baćinci krenuli sa pripremama za maškare

Baćina ima najbolje maškare u Dalmaciji. Činjenica je to koju više nitko niti ne osporava. Jer onakvih aranžmana, kreacija, vozila i kostima ne bi se posramili ni holivudski kostimografi.

S izradom kostima i vozila započinje se mjesecima prije maškara koje čine najveći događaj u Baćini, a Baćinske maškare tradicija su duža od 100 godina koja je u posljednjih nekoliko godina čistim entuzijazmom mještana podignuta na jednu fantastičnu razinu.

Maškare u Baćini su puno više od trodnevnog ludiranja, više je to od tradicije kad se cijelo mjesto uključi u organizaciju povorke i kad u tjednu prije korizme baćinski svijet postaje šarena pozornica. Naime, mještani su se specijalizirali za grupno tematsko maskiranje. Već su se okušali kao kanibali, gusari, Kinezi, Indijanci, Mad Max ekipa, lani su bili junaci serije Vikinzi, Gospodari prstenova.. A ove godine, odaju nam iz organizacijskog odbora, tema je – MAFIJA.


Razdoblje 50-ih, 60-ih godina sa svim svojim popratnim rekvizitima i ne sumnjamo da će nas Baćinci i ove godine oduševiti.

Tradicionalne dječje maškare su 15.02. (subota), maškarana povorka je 23.02. (nedjelja), a završne u utorak 25.02. na velikoj fešti u Baćinskom domu gdje će nas zabavljati splitska grupa Neron.

Iako su poklade vrijeme izrugivanja iz crne strane života i prilično neozbiljno razdoblje u godini, maškare ponekad nisu samo maškare. Iza maski kriju se stoljetne priče o suživotu, trudu i zajedništvu, a svakako ima ponešto i u dobroj zabavi. A Baćinci su u tome najbolji. Stoga, pridružite se baćinskoj maškaranoj povorci, budite dio velikog spektakla koji priprema najluđa ekipa na svitu!

Pripreme su počele i organizator poziva da im se pridruže i oni koji nisu iz Baćine u maškaranoj povorci u originalnim tematskim maskama, a on će im osigurati besplatne ulaznice za završnu večer maškara u Baćinskom domu!

Zainteresirani se mogu javiti Nedo Bogunovic-mrka na 092 269 3246