Zabava

Pločanke među odabranima za Doru 2019. gdje se bira hrvatski predstavnik za Eurosong!

Dora 2019. održat će se u Opatiji kao jedna od triju večeri Dana HRT-a. Višesatni program te subote vodit će Mirko Fodor (HRT-ov doajen i voditelj Dobro jutro Hrvatska), Iva Šulentić (HRT-ova voditeljica mlađe generacije, poznata i kao voditeljica The Voice – Najljepši glas Hrvatske) i Jelena Glišić (bivša Miss Universe Hrvatske i voditeljica Lota).

Stručni ocjenjivački sud u sastavu Ivana Vrdoljak Vanna, Zlatko Turkalj Turki, Igor Geržina, Ante Pecotić, Antonija Šola, Zlatko Gal i predsjednik žirija Željen Klašterka, protekla dva dana nisu imali lak posao. Između 166 prijavljenih pjesama trebalo je izabrati njih 16.


No, predstavnici HDS-a, HGU-a, HRT-a, pobjednica Dore i glazbeni kritičar odradili su svoj posao savjesno, a među odabranima su se našle i naše Pločanke, Sanja i Neda Parmać u sklopu Gelato Sisters!

Gelato sisters su glazbeni trio koji postoji od 2013. godine, a njihovo okupljanje inspirirano je Oscarom nagrađenim filmom The Great Gatsby. Ovaj jedinstveni sastav čine Neda Parmać, Romana Pavliša i Sanja Parmać, a njihova se glazba žanrovski proteže od početka 20. stoljeća sve do današnjih hitova koji su obojani svevremenskim retro zvukom i skladnim troglasjem.

Sretno cure!