Zabava

Od Zvjezdica do Dore: Lana Mandarić na putu je da postane superstar. Upoznajte ju

Te 2016. godine smjelo je stala na scenu glazbenog showa Zvjezdice i dala naslutiti kako se na istoj namjerava još dugo zadržati. Lana Mandarić, 22-godišnja Zagrepčanka, to je potvrdila i prošlogodišnjim nastupima u glazbenom showu Superstar. Ondje je niz pozitivnih reakcija prikupila izvedbom Faouziove pjesme You Don’t Even Know Me – piše Journal.hr.


A pred njom je novi izazov – nastup na ovogodišnjoj Dori, gdje pobjedu traži s autorskom pjesmom MORE. Bio je to sjajan povod za naš prvi, no vjerujemo ne i posljednji susret… vrijeme je da upoznate Lanu!

  • Lana, dobro smo te upoznali u jednom glazbenom natjecanju, a uskoro gledat ćemo te u drugom. Odakle želja za prijavom na Doru? Koliko znamo stigla je u zadnji čas…

Želja za nastupom na Dori nije od jučer. Još dok sam bila mala gledala bih Doru sa svojom obitelji, maštajući kako bi bilo super da sam pjevačica na pozornici i da me ljudi gledaju…
Na Doru sam se prijavila i prošle godine, bila sam prva rezerva. Kako nitko nije odustao, moja želja za nastupanjem na Dori tada se nije ostvarila.

Pjesma za ovogodišnju Doru realizirana je u vrlo kratkom roku, kroz svega par tjedana. Završena je pred sam kraj službenog natječaja, taman na vrijeme za prijavu zadnjeg dana. Sve ostalo je povijest… haha. Inače, melodija je nastala u pauzi između dva snimanja u showu Superstar, u kojem sam se natjecala. Radi se o mom prvom autorskom djelu, na što sam posebno ponosna. Tekst je napisala Zorana Šiljeg, a aranžman zajednički potpisuju Jan Jakovljev i Leon Turkalj Trky koji je ujedno i producent.

  • Kakav je bio osjećaj kada si saznala da si upravo ti jedna od kandidatkinja ovogodišnjeg natjecanja?

Informaciju da sam primljena na Doru primila sam od prijateljice. Moj odgovor se nekome možda može činiti hladnim jer sam odgovorila: A da, stvarno? No ubrzo sam bila preplavljena emocijama, puno sreće i zadovoljstva pomiješanih s čudnom pretpostavkom kako još sve vjerojatno nije gotovo i da trebam dobiti i službenu potvrdu, napismeno (hahaha).

  • Vjerujemo kako si ranije i sama pratila natjecanje Dora, koja ti je pjesma ostala u posebnom sjećanju?

Da, praćenje Dore je obiteljska tradicija i ne sjećam se da smo je bilo kada propustili pogledati. Jednako kao i neka druga glazbena događanja ili festivale kao što je na primjer talijanski Sanremo. Od dosadašnjih nastupa, uključujući i one koji su se dogodili prije mog rođenja, pa sam ih pogledala kasnije, svakako bih izdvojila pjesmu Maje Blagdan, ali i Jacquesa Houdeka ili Nine Kraljić…

  • A kako teku tvoje pripreme? Otkrila si nam kako ćeš na pozornicu suvereno stati sama…

Pripreme teku očekivano teško (hahaha). Zbilja se radi o opsežnim pripremama koje, uz održavanje glasa u dobroj kondiciji, uključuju i cijeli niz drugih aktivnosti, od medijske promocije pa sve do osmišljavanja samoga nastupa, sa svim detaljima koji se odnose na izgled, odjeću, koreografiju… Moram svakako istaknuti velike profesionalce i zbilja divne ljude, mog koreografa Alena Sesartića, frizerku Maju Misirić i brojne druge bez kojih bi sve bilo neizvedivo. Upravo druženje sa svima njima i ljubav s kojom oni pridonose projektu Dora čine sve ove napore najljepšim iskustvom koje čovjek može imati. A sve to rezultirat će nastupom kojeg ću samostalno iznijeti, oslanjajući se samo na sebe i svoj glas, bez drugih osoba poput plesača na pozornici. Naravno, nadam se podršci i pozitivnoj reakciji publike.

Pjesma s kojom se predstavljaš nastala je upravo za vrijeme Superstara. Pišeš li ih i inače?

Bilo je i prije pokušaja mog autorskog rada, vjerujem da će ih biti i ubuduće, ali pjesma MORE je zbilja moja prva zaokružena pjesma, producirana u formi prilagođenoj ovakvoj vrsti natjecanja i na to sam zbilja ponosna.

  • A sad jedno pravo pitanje iz leksikona: Koja ti je najdraža pjesma?

Koja pjesma mi je najdraža? Hm, glazbeniku ne možete postaviti teže pitanje. Ali evo, ako već moram dati neki odgovor, odlučila bih se da mi je trenutno najdraža pjesma Unwritten – Natasha Bedingfield.

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma