Zabava

Noć knjige u mraku školske knjižnice

Učenici 2.c u subotu navečer obilježili su Noć knjige čitanjem slikovnica i knjiga u mraku školske knjižnice. Događaj su prigodno nazvali – Moć knjige.


Donijeli su dekice i lampe te pokušali čitanjem nekoliko stranica odabrane knjige zainteresirati razredne kolege za njihovo čitanje. Odabrali su zbilja zanimljive knjige – od slikovnica o lijepom ponašanju, prijateljstvu preko knjiga o ekologiji do grčkih mitova, knjiga o malim detektivima i zaljubljenicima u putovanja.

Knjižničar Mario i učiteljica Perica pažljivo su ih slušali i tumačili im nepoznate riječi na koje su nailazili. Na kraju ih je knjižničar upoznao s temom ovogodišnje Noći knjige pa su popričali i o umjetnoj inteligenciji i njenom utjecaju na književnost.

“Malo je reći da su bili oduševljeni i svakako ćemo čitanje u mraku ponoviti i iduće godine” – poručili su iz pločanske osnovne škole.

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma