Zabava

NEMA IM RAVNIH: Počele pripreme za Baćinske maškare!

U mnogim će se krajevima Hrvatske i svijeta i ove godine u sklopu tradicionalnih maškara paradirati mistima, ulicama, trgovima, pod više ili manje originalnim maskama.

A kad u našem kraju kažete maškare, mislite na Baćinu i Baćince. Odgovorno tvrdimo da već godinama nema bolje i organiziranije maškarane povorke i fešte u ovom dijelu Dalmacije (a i šire!) od one baćinske!

A Baćinci poručuju: Pripreme su počele i pozivamo sve da nam se pridruže! Zainteresirani se mogu javiti Nedo Bogunovic-mrka na 092 269 3246


Maškare u Baćini su puno više od trodnevnog ludiranja, više je to od tradicije kad se cijelo mjesto uključi u organizaciju povorke i kad u tjednu prije korizme baćinski svijet postaje šarena pozornica. Naime, mještani su se specijalizirali za grupno tematsko maskiranje. Već su se okušali kao kanibali, gusari, Kinezi, Indijanci, Mad Max ekipa, lani su bili junaci serije Vikinzi.. A ove godine, odaju nam iz organizacijskog odbora, tema je Gospodari prstenova!

Prošle godine je bilo oko 150 ljudi u najboljoj maškaranoj povorci, nisu samo Baćinci bili u njoj već i njihovi gosti. Zato, da bi još bili bolji, ovaj put pozivaju sve koji imaju želju i volju da im se pridruže i ove godine. Jedini uvjet je – da se držite teme. A ona je, spomenuli smo, Gospodari prstenova.

Bilbo Baggins, Frodo, Elrond, Gandalf, Celeborn, Galadriel, Gimli, Legolas, Aragorn, Boromir, hobiti, čarobnjaci.. sve možete biti u tom najluđem tjednu i pridružiti se našim Baćincima koji će, u što uopće ne sumnjamo, i ovaj put oduševiti.

Tradicionalne dječje maškare su 23.02. (subota), maškarana povorka je 03.03. (nedjelja), a završne u utorak 05.03. na velikoj fešti u Baćinskom domu gdje će nas zabavljati splitska grupa Neron.

Iako su poklade vrijeme izrugivanja iz crne strane života i prilično neozbiljno razdoblje u godini, maškare ponekad nisu samo maškare. Iza maski kriju se stoljetne priče o suživotu, trudu i zajedništvu, a svakako ima ponešto i u dobroj zabavi. A Baćinci su u tome najbolji. Stoga, pridružite se baćinskoj maškaranoj povorci, budite dio velikog spektakla koji priprema najluđa ekipa na svitu!