Zabava

Najavljujemo Neretvansku kvizašku ligu!

Dolaskom hladnijih jesenskih dana krećemo s Neretvanskom kvizaškom ligom u organizaciji Neretvanski pub kviz, a liga će se odigrati u opuzenskom motelu Delta i pločanskom CB Luna.

Svakog vikenda će se odigrati jedan pub kviz u Opuzenu i jedan kviz u Pločama, a najbolje ekipe će se na kraju, ovisno o osvojenim bodovima,plasirati u polufinale lige koje će se održati u Opuzeni, te u finale koje će održati u Pločama. Već ovaj petak 27. rujna s početkom u 20 sati u motelu Delta će se održati prvi kviz koji će imati svoju autonomnost kao i do sada, ali će se plasmani ekipa bodovati i za ligu.

U subotu 28. rujna u 20 sati u CB Luna Ploče će se održati kviz sa drugim pitanjima, ali u istoj formi (vizuale, ABC pitalice i otvorena pitanja s glazbenom podlogom), koji će isto imati svoju autonomnost kao i do sada, a ekipe će prikupljati bodove i za ligu. Na svakom kvizu će zadnja ekipa dobiti 5 bodova, predzadnja 10, a svaka bolje plasirana po dodatnih 5 bodova. Tako će, primjerice pobjednik kviza u konkurenciji 10 ekipa dobiti 50 bodova na ligaškoj tablici, dok će pobjednik u konkurenciji 20 ekipa dobiti 100 bodova.


Ekipe tijekom vikenda mogu odigrati i oba kviza, te tako sebi priskrbiti i veći broj bodova. Osim toga, ako neki vikend ekipa bude odsutna, to se neće puno odraziti na njen plasman, jer neki drugi put sudjelovanjem na više kvizova, tak manjak može lako nadoknaditi. Bodove dobiva IME EKIPE, odnosno ekipa ne mora uvijek igrati u istom sastavu, a pojedini igrači mogu nastupiti za veći broj ekipa. Na taj način će se skinuti obveza da se mora doći na kviz, jer ovo je ipak prvenstveno zabava. Regularni dio lige održat će se kroz 10 vikenda, odnosno ukupno 20 održanih kvizova.

Najboljih 8 rezultat svake ekipe će se na kraju uzeti u obzir, a svi ostali, lošiji rezultati će se izbristai. Tako će primjerice onoj ekipi koja je nastupila na 15 kvizova, izbisati 7 najlošijih rezultata a uzeti samo 8 najboljih. Na kraju će 40 najboljih ekipa odigrati polufinale u motelu Delta početkom prosinca, a na tom kvizu će se do tada osvojni bodovi prepoloviti.

Uz ostvarene bodove na tom događaju, najboljih 20 ekipa ostvarit će nastup na finalnom kvizu koji će se održati u pločanskom CB Luna.