Zabava

Koronavirus omeo veliku proslavog stotog rođendana Josipa Manolića

U nedjelju će Josip Manolić napuniti 100 godina i tim je povodom namjeravao organizirati proslavu tog svog jubileja, ali koronavirus je i njega omeo.

– Datum mog rođendana ostaje isti, njega ne mogu promijeniti, u nedjelju ću imati 100 godina. Ali proslavu, nažalost, moram odgoditi za neko bolje vrijeme. Poslao sam prijateljima pozivnice, ali zasad od toga nema ništa i svima ću im naknadno javiti novi termin, rekao nam je jučer Manolić koji ovih dana, kaže, uglavnom boravi kod kuće i pridržava se svih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

– Svi moramo ići u korak s mjerama što ih je država uvela. Dosta to oni dobro rade. Posebno je važno što otkrivaju zaražene i zatim prate sve njihove kontakte. Samo se tako može spriječiti daljnje širenje zaraze. To su, istina, policijske metode, ali su vrlo korisne u okolnostima kada nemamo još ni cjepiva ni lijeka, analizira Manolić, koji ima značajno iskustvo rada u represivnom aparatu.


Već dugo nije politički aktivan, ali pozorno prati sve što se događa i povremeno se oglašava u javnosti. Manolićeva je posljednja upečatljiva izjava bila prognoza da Kolinda Grabar-Kitarović ne može pobijediti na izborima za predsjednika Republike jer je »polovica Hrvatske u početku protiv nje zbog izbacivanja s Pantovčaka Tita kao nositelja antifašizma«. Manolić je rođen 22. ožujka 1920. u Kalinovcu pokraj Đurđevca.