Zabava

Koji loto je najbolje igrati u Hrvatskoj?

Loto je igra na sreću s velikim brojem igrača diljem svijeta, a to vrijedi i za Hrvatsku. Jedan dugi niz godina loto izvlačenja gledamo na televiziji, a mnogi od nas okušaju i svoju sreću u predviđanju dobitnih brojeva. Glavni razlog sigurno su ogromni dobici za one koji uspješno predvide sve izvučene brojeve, ali vrijedi spomenuti i razinu uzbuđenja i adrenalina koja se javlja među igračima dok prate koji su brojevi dobitni.

U Hrvatskoj je moguće igrati na puno loto izvlačenja, od kojih su dva izvlačenja domaća, dok su sva ostala strana i odvijaju se diljem svijeta. Odlučili smo razmotriti koja se sve lota nude igračima i reći koje izvlačenje od njih je najbolje za igrače iz Hrvatske. Spomenut ćemo i načine na koje možete sudjelovati u tim izvlačenjima ako se na to odlučite motivirani pročitanim.

Osnovna pravila lota

Počnimo prvo s onim osnovnim pravilima lota. Loto, kao igra na sreću koja se razlikuje ovisno o tome gdje se igra, slijedi nekoliko ključnih pravila. Igrači na početku biraju brojeve iz unaprijed određenog raspona. Nakon što su odabrali brojeve, organizira se izvlačenje, gdje se nasumično izvlače dobitni brojevi. Nagrade se dodjeljuju igračima koji su uspjeli predvidjeti koji će brojevi biti izvučeni.


Postoje različite razine nagrada, ovisno o količini pogođenih brojeva. Ako igrač uspije pogoditi sve izvučene brojeve, osvaja glavnu nagradu, poznatu kao jackpot. Važno je pratiti raspored izvlačenja, koji je unaprijed određen, kako bi se znalo kada očekivati rezultate. Igrači kupuju svoj listić kako bi sudjelovali u izvlačenju, a prije sudjelovanja u bilo kojem lotu, važno je detaljno pročitati i razumjeti specifična pravila izvlačenja kako biste znali koliko brojeva odabrati i čemu se u konačnici nadati.

Hrvatska izvlačenja

Među svim loto izvlačenjima koja se nude igračima iz Hrvatske, samo su dva domaća. To su Loto 6 i Loto 7, koji su u organizaciji Hrvatske Lutrije. Ta izvlačenja postoje dugi niz godina, a iako su mijenjala svoje formate i nazive kroz godine, više-manje su ostala dosljedna svemu na što smo naviknuli te još uvijek privlače velik broj igrača iz tjedna u tjedan.

Pravila ovih lota su jednostavna – u Lotu 6 potrebno je pogoditi 6 brojeva koji se izvlače iz fonda od 45 brojeva, dok je u Lotu 7 potrebno pogoditi 7 brojeva koji se izvlače iz fonda od ukupno 35 brojeva. Uspoređujući značajke ova dva izvlačenja, oba imaju podjednake potencijalne jackpot dobitke, ali Loto 7 ima oko 20% veće šanse da ćete doći do njega.

Stoga, gledajući hrvatska loto izvlačenja, može se zaključiti da je Loto 7 čak znatno isplativiji, iako u principu oba izvlačenja ne daju prevelike šanse svojim igračima da će doći do jackpot dobitaka. Ova se loto izvlačenja mogu igrati u fizičkim poslovnicama Hrvatske Lutrije ili pak na njezinim internetskim stranicama.

Strana izvlačenja

Što se tiče loto izvlačenja u Hrvatskoj Lutriji, moguće je zaigrati na još jedno, a riječ je o Eurojackpotu. Naravno, radi se o izvlačenju koje se odvija u 18 europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska, a nudi neke zaista jako velike novčane dobitke. No, kao i uvijek, dobitak ne bi trebao biti jedina stvar na koju obraćate pozornost prije igranja jer šanse za glavni dobitak na Eurojackpotu su oko 20 puta manje nego one u Lotu 7.

U Hrvatskoj je moguće igrati i na velik broj drugih stranih loto izvlačenja jer online kladionice i kockarnice nude tu mogućnost svojim igračima. Točnije, postoji pregršt stranih izvlačenja podijeljenih po zemljama, a na igračima je da odaberu jednu od tih zemalja te loto izvlačenje u kojem žele sudjelovati. Svako od tih izvlačenja ima svoja jedinstvena pravila, šanse za dobitkom i nagrade, a na igračima ostaje onaj laki dio odabira koje od njih žele odigrati.

Uz to, pažnju mogu obratiti i na učestalost izvlačenja jer neka lota se izvlače jednom tjedno, dok postoje ona koja se izvlače svakog sata, pa čak i svakih desetak minuta.

Koji loto je najbolje igrati u Hrvatskoj?

Prema svemu dosad napisanome, dolazi se do zaključka kako je Loto 7 najisplativije igrati ako u obzir uzmemo šanse za dobitkom i potencijalni dobitak. Budući da je jackpot dobitak kod svakog loto izvlačenja vrlo velik, pretpostavit ćemo da bi igrači bili i više nego zadovoljni dobivanjem bilo kojeg od njih, a tada se okrećemo istraživanju koje loto izvlačenje zapravo ima najveće šanse.

Izvlačenja za Loto 7 odvijaju se dvaput tjedno, srijedom i subotom s početkom u 20 sati, a prijenos istih moguće je gledati na državnoj televiziji, što je svakako još jedan veliki plus kod igranja na ovu verziju lota.

Zaključak

U svijetu igara na sreću, loto igre su dugogodišnji izvor uzbuđenja, nade i adrenalina za igrače diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Kroz analizu domaćih i stranih loto izvlačenja, jasno je da su ogromni dobici, uzbuđenje praćenja izvlačenja te mogućnost sudjelovanja u globalnim loto događanjima ključni čimbenici koji privlače igrače. Hrvatska Lutrija nudi Loto 6 i Loto 7 kao glavne domaće igre, s potonjom opcijom koja se ističe kao isplativiji izbor zbog većih šansi za dobitkom, iako obje igre donose atraktivne jackpot dobitke.

Strana izvlačenja, poput Eurojackpota i drugih međunarodnih opcija, nude dodatnu širinu izbora za igrače u Hrvatskoj. Međutim, važno je imati na umu da su šanse za osvajanje glavnih dobitaka u tim igrama često izuzetno male, a ponekad nije jednostavno niti odgonetnuti gdje se nalaze konačni Eurojackpot rezultati ili rezultati drugih izvlačenja. Stoga, pri odabiru loto igre za igranje, igrači trebaju pažljivo razmotriti omjer šansi i potencijalnih nagrada.

Konačni zaključak jest da je Loto 7, sa svojim većim šansama za dobitkom i atraktivnim jackpotom, najbolji izbor za igrače koji traže optimalnu ravnotežu između šansi za dobitak i potencijalne nagrade.

Ilustracija: Freepik

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma