Zabava

KIno vikend u Pločama: Oskarom nagrađeni “Green Book” večeras, sutra crtić “Hrabri mališan”

Zasnovano na istinitim događajima.. večeras u Domu kulture Ploče!

GREEN BOOK!

Prodaja ulaznica od 19 sati.


“Green Book” treba cijeniti i vrijedi se, svakako, otisnuti na putovanje s glumcima vrijednima nominacija, pa i zlatnih kipića.
..iako su sušte suprotnosti – bijelac i crnac, ulična i knjiška pamet, radnička i viša klasa, “tough guy” i “gay”- Tony je ustvari pravi čovjek za posao Shirleyjeva vozača i tjelohranitelja za vrijeme koncertne turneje na “dubokom jugu” s njegovim triom, osam tjedana prije Božića.

HRABRI MALIŠAN – animirani obiteljski film donosi nam novu avanturu omiljenih bubamara
DOM KULTURE PLOČE, 06.04. u 18 sati.

Kada u dolini padne prvi snijeg, jako je bitno pripremiti zalihe za zimu. Nažalost, tijekom operacije zimnica, mala bubamara ostane zarobljena u kutiji koja putuje na Karibe.

Ova vješto napravljena animacija nastala na osnovu izuzetno popularne TV serije ostavlja gledatelje bez riječi i još jednom dokazuje kako, kad se radi o crtanim filmovima, Francuzi to rade sasvim drugačije, usudili bi se reći, inteligentnije – bolje. Autori ovog filma imali su puno stvarniji pristup, pa tako u ovom filmu, kao i u stvarnom životu, mravi i bubamare ne govore.

Priča prati mikrosvijet insekata i počinje kada mladi par nakon piknika u prirodi ostavi iza sebe ostatke hrane koja bi grupi crnih mravi mogla biti ulov godine. Ali prije nego mravi uspiju ukrasti svoj plijen i odnijeti ga u skrovište na put im se postave tek rođene bubamare. Oni vrlo brzo postanu dobri prijatelji ali tada u cijelu priču ulazi grupa crvenih, zločestih mrava koji pokušaju oteti plijen. Film odlikuju smisao za humor, impresivan pejzaži, upoznavanje djece sa životom i suživotom kukaca i insekata, te svakako predstavlja odličnu zabavu za cijelu obitelj.

Namijenjeno uzrastu 5+.