Zabava

Izložba skulptura Gorana Peke – Labinea

Ove subote, 8. srpnja, u 20 sati imamo čast ugostiti izložbu skulptura Gorana Peke – Labinea.

Za sve ljubitelje umjetnosti, bit će to prilika da se upoznaju s radovima ovog majstora oblikovanja drveta te uvjere u ljepotu i sklad koji nastanu nakon što ruke umjetnika udahnu drvu novi život.

Dipl. ing. arh. Goran Peko – Labineo rođen je u Zadru 1948. godine. Odrastao je i školovao se u Splitu, a visoko stručno obrazovanje stekao na Arhitektonsko fakultetu u Sarajevu. U tijeku studija kroz Katedru za prostorno i grafičko prikazivanje te slobodno crtanje spoznaje sklonost ka likovnom izražavanju te formira svoj likovni izraz.


Premda cjeloživotno i trenutno aktivan u struci, paralelno razvija i svoje likovno stvaralaštvo kroz kiparsto trudeći se pri tom izbjeći koliziju ta dva svijeta kroz jasan rez između umjetničkog i uporabnog aspekta forme. Svoj kiparski opus fokusira na figurama, aktovima i portretima koristeći drvo kao primarni medij koji najbolje razumije i poštuje.

Zavičajna zbirka Gradac

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma