Zabava

“I mi smo djeca hrvatskih branitelja te nismo ništa manji domoljubi od članova udruga Branitelja!”

Izjavu Organizatora Festivala od 2 do 2, Udruge studenata Grada Ploča, koja se tiče cijele situacije koja je nastala povodom koncerta Bajage u Pločama prenosimo u cijelosti:

 

Poštovane sugrađanke i sugrađani,


Obzirom da je jučer izašao službeni stav nekoliko udruga Pločanskih branitelja, osjećamo se dužni iznijeti svoj stav i viđenje cijele situacije koja je nastala povodom koncerta Bajage. Prije svega, želimo naglasiti da smo izrazito ponosni na ono što radimo za svoj grad u proteklih nekoliko godina i da nemamo namjeru nikoga isprovocirati ni vrijeđati. USGP cijeli svoj vijek spaja ljude svih uzrasta, rasa i nacionalnosti. Već petu godinu za redom organiziramo Festival od2do2 na gradskoj plaži u Pločama, studentske večeri, advent, aktivno pomažemo radu turističke zajednice i svim projektima drugih udruga koje djeluju na prostoru Grada Ploča.

Osim što aktivno sudjelujemo u promicanju turizma, kulturnih vrijednosti, sporta, bavimo se i humanitarnim radom. Svake godine dio novca od ulaznica uplati se u korist računa Udruge Radost, a ove godine smo se uključili u akciju Veliko srce za djecu Neretve.

Razočarani smo stavom i akcijama pločanskih branitelja (pojedincima) koji pokušavaju sabotirati naš rad i trud. Međutim sve nas to motivira da što bolje i profesionalnije odradimo sve glede organizacije koncerta, ali i spriječavanja bilo kakvih incidenata. Istina je da ćemo zbog angažiranja interventne policije imati dodatne troškove, te sredstva koja moramo platiti policiji za zaštitu i prevenciju potencijalnih nemira moramo odbiti od planiranih donacija za djecu s posebnim potrebama. I mi smo djeca hrvatskih branitelja, rođeni Pločani, koji prije svega vole svoj grad i domovinu. Nismo ništa manji od domoljubi od članova udruga branitelja, koji se protive ovom koncertu.

Želimo naglasiti da nismo primili nikakav poziv od bilo koje udruge na razgovor. O stavu udruga smo saznali iz medija. Nismo u nijednom trenutku spomenuli pojam bivših branitelja, jer kako smo naprijed naveli i mi smo djeca hrvatskih branitelja. Udruga studenata nije mjesto za politička prepucavanja i političke igrice.

Želimo se osvrnuti i na činjenicu da Grad Ploče jednim manjim dijelom sponzorira ovaj festival, što je normalno, i na čemu smo neizmjerno zahvalni. Festivali sličnog kalibra u Hrvatskoj i Svijetu se sponzoriraju sa daleko većim sredstvima od onih koja mi dobivamo. Ostatak sredstava osiguravamo svojim radom i trudom, koji su prepoznali mnogi koji nas podržavaju u našem radu.

Ovim putem pozivamo sve koji nas podržavaju i koji se žele zabaviti da nas posjete 26. i 27.7 na Gradskoj plaži jer bez Vaše podrške naš rad nema smisla.

 

Vaša, USGP