Zabava

Elvis Sršen: ‘Kad se najmanje nadaš, svijet se okrene. ‘Do neba‘ je pozitivna, ljubavna pjesma, a posvetio sam je supruzi‘

Kantautor, multiinstrumentalist i glazbeni producent ovim singlom vraća se na pozornicu Zagrebačkog festivala – piše Jutarnji.hr.

Elvis Sršen predstavio je novu pjesmu “Do neba”, s kojom peti put stiže na Zagrebački festival, čije će se jubilarno, 70. izdanje održati 17. ožujka 2023.

“Ova pjesma nastala je prije nekoliko godina, ali u engleskoj verziji. U glavi mi je odmah bio tekst na engleskom jeziku koji je lijepo zvučao uz melodiju. Kako sam nastavio stvarati nove pjesme na hrvatskom jeziku, ova je stalno padala na dno hrpe”.


“Do neba” je pjesma koju potpisuje upravo Elvis Sršen, dok je za produkciju zaslužan Marko Mihaljević. Cijela pjesma snimljena je analognom tehnologijom bez virtualnih instrumenata u Sunday i Mikrofon.hr studiju. Za bass dionicu zaslužan je Branko Štrbić, a prateće vokale otpjevala je Antea Žure. Bubnjeve, hammond orgulje, fender rhodes električni klavir, akustičnu i električnu gitaru odsvirao je sam Elvis. Tako je nastala pozitivna ljubavna pjesma posvećena supruzi.

“Uslijed korone, svakakve ideje padale su mi na pamet. U međuvremenu sam se preselio u Zagreb, oženio i dobio kćer prije šest mjeseci. Počele su se rađati nove ideje i dobio sam napokon ideju da dovršim ovu pjesmu. Potpuno sam je promijenio u odnosu na prvotnu ideju gdje sam opisao katarzu kroz koju se prolazi kad se događaju loše stvari. Na kraju, kad se najmanje nadaš, svijet se okrene. I tako sam napokon napisao pozitivnu, ljubavnu pjesmu i posvetio je svojoj supruzi. Baš je bilo vrijeme Zagrebačkog festivala, pa sam se pitao zašto se ne prijaviti. I jesam! Žiri ju je prepoznao i hvala im na tome”, kaže glazbenik.

Ovom pjesmom Elvis otvara novo/staro poglavlje u svojoj karijeri. Došao je trenutak kad dalje nastavlja sa svojim pravim imenom: Elvis Sršen, dok NoA odlazi na zasluženi odmor.

“Uz sve te promjene, došao je trenutak da se vratim sebi na tvorničke postavke u svakom smislu. Na neki način, povratak korijenima glazbe koja me oblikovala i povratak imenu Elvis, koje su mi roditelji dali s razlogom i gašenje pseudonima NoA”, govori Elvis.

Pjesma “Do neba” u izdanju izdavačke kuće Tom Tom Music dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi, a premijerno je poslušajte na jubilarnom Zagrebačkom festivalu.

Tekst: Jutarnji.hr / Foto: Dinko Čvorić Doringo

Možda ti se sviđa

Zabava

„Planinari“ najbolji na neretvanskom pub kvizu „Delta“

  • 27. kolovoza 2018.
U dvadesetom izdanju neretvanskog pub kviza „Delta“ pobjedu je odnijela ekipa Planinari (Zoran Azinović, Nora Blažević, Ivan Žderić, Davor Maršić
Zabava

CITY GAMES – Vir 31.08.2018 – Krk prvak Hrvatske, Plina Istočna druga!

  • 1. rujna 2018.
Višemjesečna potraga za novim hrvatskim prvacima City Games natjecanja završila je sinoć u Viru. U organizaciji Općine Vir, Vir turizma