Zabava

6. dječji festival: Pločanski osnovnoškolci posjetili 4DX kino u Splitu

I ove godine u kinima diljem Hrvatske bio je organiziran Dječji festival povodom kojeg je učiteljica informatike Dona Prović, u pratnji učiteljice Monike Bušurelo, povela zainteresirane učenike koji pohađaju nastavu iz informatike u CineStar 4DX Mall of Split. Polazak je bio u subotu, 12. listopada, u 8 sati na školskoj autobusnoj stanici.

Učenici su gledali film „Dora istražuje izgubljeni grad“. Film je obiteljski, avanturistički i prikazan u 4D projekciji. Jedna od najpopularnijih junakinja crtanih filmova, Dora Istraživačica, napokon je dobila svoj avanturistički film.

Dora provodi većinu života u istraživanju džungle sa svojim roditeljima, no potpuno nespremna dočeka najopasniju avanturu života – odlazak u grad u srednju školu. Ideja o školi nije je pretjerano oduševila, pogotovo jer će za to vrijeme njeni roditelji tražiti izgubljeni Grad od zlata. Smještena je kod rođaka, kreće u srednju školu, a onda se na jednom izletu stvari jako zakompliciraju… Doru i njenu ekipu otmu zlikovci koji svim silama žele pronaći Grad od zlata.


Nakon što su odgledali film, učenici su imali slobodno vrijeme u sklopu kojeg su mogli, osim u uživanju u „hambićima“ i kupovini, sudjelovati u raznim radionicama organiziranim u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna 2019. u trgovačkom centru Mall of Split.

Tijekom 6. dječjeg festivala, od 10. do 13. listopada, ulaznice za najmlađe posjetitelje bile su po povoljnijim cijenama, a organizirani su i razni drugi sadržaji i pokloni partnera. Organizirane su dječje atrakcije poput face paintinga, Lego radionice, modeliranje kinetičkim pijeskom, crtanje itd.

Učenici su se kući vratili u popodnevnim satima, puni pozitivnih dojmova  i lijepih uspomena, a kako je to izgledalo pogledajte u foto galeriji Osnovne škole: