Regija

S procjenom štete u Pojezerju pričekat će se do potpunog povlačenja vode

Podsjetimo, protekli tjedan na području doline Neretve u poplavama je najviše stradalo polje Jezero, čiji se najveći dio nalazi upravo u Općini Pojezerje.

Najveća šteta je na nasadima vinove loze, a načelnik Dominiković govori:


– U ovom trenutku ne može se napraviti točna procjena štete s obzirom da je dio polja još uvijek pod vodom, a loza je još u fazi formiranja grožđa i tek za određeno vrijeme moći ćemo realno procijeniti iznos štete. Sad ne bismo brzali s tim ponaprije iz razloga da se procjenom ne bi dodatno oštetili poljoprivrednici. Treba stoga pričekati da se voda u potpunosti povuče kako bi se vidio potpuni razmjer štete. – kazao je Dominiković.

– Već su vidljive neke promjen na lozi, morat ćemo imati i dodatnu zaštitu, a propustili smo dva prskanja s obzirom da je to bilo onemogućeno zbog poplave. – kaže načelnik Općine Pojezerje.

– Prirodna nepogoda je zapravo još u tijeku, jer iako se voda povlači, ostaje u kanalima i brazdama u polju. – napominje on.

– Uz štetu na poljoprivrednim površinama kao općina imat ćemo i veliku štetu na poljskim putevima koji su se našli pod vodom. – dodao je načelnik Općine Pojezerje Borislav Dominiković.

Piše: Davor Mladošić/Juzni.hr

Foto: DNŽ

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za