Zabava

Treća večer manifestacije – “Pjesnici pod zvijezdama”

Treća večer manifestacije „Pjesnici pod zvijezdama“ koja će se održati dana 7. rujna 2023. godine u Pločama, na terasi Doma kulture, s početkom u 20.00 sati.


Riječ je o trećoj večeri ove manifestacije koja se održava u suradnji sa POU Ploče, tijekom „Pločanskog ljeta“. Na prošlim večerima poezije publici smo predstavili rad OMH iz Čitluka te Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, a ovaj put nam u goste dolaze članovi Ogranka Matice hrvatske iz Podstrane, ugledni hrvatski književnici: Zoran Jurišić, Mladen Vuković, Divna Ban Bakota i dr. Miljenko Jukić.

U prvom dijelu ove večeri predsjednik OMH u Podstrani, gospodin Marijo Tomasović, ukratko će predstaviti i bogati rad ovog našeg vrlo aktivnog ogranka. U sklopu programa nastupit će i članovi OMH u Pločama kao i lokalni autori, te članice ženske klape „Neretvanke“ iz Ploča, Mirjana Štrbić i Paola Plečaš, koje će nam izvesti i nekoliko naših starih napjeva.

Također, ponovo će se dodijeliti i nagrada za najbolju interpretaciju ( stihova, priča, anegdota, itd. ) pod nazivom „Krijesnica večeri“, a koja se uručuje jednom od lokalnih autora za scenski nastup. Nagrada se sastoji od prigodnog dara i plakete koje se dodjeljuju od strane Organizacijskog odbora naše manifestacije, sve u ime OMH u Pločama.

Podsjećamo, za dobitnicu ove nagrade, na prvoj večeri poezije održane 6. srpnja 2023., izabrana je gđa. Ana Karlović, pjesnikinja iz Ploča, dok je na drugoj večeri poezije 10. kolovoza 2023. istu nagradu osvojila gđa. Edita Ćelić Prskalo iz Metkovića. Tom prilikom i najmlađoj je sudionici programa, učenici Petri Šetki iz Rogotina, dodijeljena „Mala krijesnica večeri“.

Nadamo se da će dodjeljivanje ove nagrade stimulativno djelovati na sve neretvanske autore te da će ući u tradiciju održavanja ove naše manifestacije.

Program je sufinanciran iz sredstava Fonda za kulturu DHK Zagreb te iz donacije Grada Ploča ( isto smo obvezni navesti u svim medijskim natpisima, sve prema ugovoru sklopljenom između OMH u Pločama i DHK Zagreb ).

Možda ti se sviđa

Zabava

„Plina Istočna“ večeras u Viru brani titulu prvaka City Gamesa

  • 31. kolovoza 2018.
Večeras se održava završnica devete sezone popularnih ljetnih igara City Games. O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 30 različitih
Zabava

Koncert Klape Kampanel (gost Klapa Kolajna Komin) odgođen!

  • 6. kolovoza 2023.
Koncert Klape Kampanel i Klape Kolajne koji se trebao održati večeras ispred Crkve u Pločama je, zbog najavljenog nestabilnog vremena,