Zabava

Predstava “Bijelo” na ljetnoj terasi Pučkog otvorenog učilišta Ploče

Večeras na ljetnoj terasi Pučkog otvorenog učilišta Ploče u 21 sat splitsko nezavisno kazalište ‘Ritam Igre’ izvesti će predstavu ‘Bijelo’.

Ova komična melodrama koju je napisao Dubravko Mihanović je zapravo neobavezan razgovor dvojice ličilaca usred posla, razgovor pokrenut da bi se ‘prikratilo’ vrijeme tijekom jednog vrućeg ljetnog jutra. Glavni protagonisti su majstor i njegov šegrt koji se povremeno pokušavaju kroz neobavezan razgovor čuti i razumjeti.
Tu je riječ o klasičnom sukobu dviju generacija, starijeg i iskusnijeg Majstora te prostodušnog i zanesenog Malog.

Njih dvojica bez namjere da razgovorom postignu išta konkretno više od privida protjecanja vremena, dotiču se navijačkih mudrovanja i filozofiranja o hrani, ljubavi, ženama, uspjehu i drugim životnim temama te time ipak razabiru poneko zrnce utjehe i životne mudrosti. To njihovo traganje za međusobnim sporazumijevanjem, kao i namjera da u krajnju liniju oliče stan i obave posao za koji su plaćeni, je prožeto brojnim komičnim situacijama, nesporazumima te životnim egzistencijalnim trenucima.


Ulaz slobodan!

Možda ti se sviđa

Zabava

„Plina Istočna“ večeras u Viru brani titulu prvaka City Gamesa

  • 31. kolovoza 2018.
Večeras se održava završnica devete sezone popularnih ljetnih igara City Games. O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 30 različitih
Zabava

Koncert Klape Kampanel (gost Klapa Kolajna Komin) odgođen!

Koncert Klape Kampanel i Klape Kolajne koji se trebao održati večeras ispred Crkve u Pločama je, zbog najavljenog nestabilnog vremena,