Kultura

Jure Divić u Gradcu predstavio svoju zbirku kratkih priča „Tamo doli“

U novootvorenoj Općinskoj knjižnici “Hrvatska sloga” Gradac sinoć je gostovao vrgorski pisac Jure Divić koji je predstavio svoju zbirku kratkih priča „Tamo doli“. U sklopu Mjeseca hrvatske knjige, u iznimno ugodnoj atmosferi modernog prostora u društvenom centru Gradac, Divić je čitao ciklus poznatih satiričnih priča koje je gračka publika s oduševljenjem prihvatila, pljeskala i smijala se na „Naljepšu ljubavnu priču“, „Lucino more“, „Brutalnu babu“, „Triba ženit Kineskinje“ i ostale hitove iz Divićeve uspješnice „Tamo doli“ koju je objavilo Društvo prijatelja vrgorske starine 2019. godine.


U odličnoj interakciji s publikom Jure Divić je svoje priče čitao sat i pol vremena, pojašnjavao razlike grada Vrgorca i primorskih mjesta koji se nalaze u pričama, odnosu mlade fejsbuk generacije i ljudi koji piju biklu, i sve je završilo s osmjesima i potpisivanjem knjiga, te najavom novih suradnja između Jure Divića i općinske knjižnice „Hrvatska sloga“ u Gradac.

Po riječima ravnateljice knjižnice Mandalene Sinković Pavlović, knjiga „Tamo doli“ je jedna od najčitanijih knjiga gračke knjižnice, koja ima fond od preko 20.000 naslova. Korisnici je rado uzimaju i preporučuju drugima, i Jure Divić u Gradcu ima svoju publiku. A sve to zahvaljujući Marijani Živković koja je u Gradac donijela Divićeve knjige i priče o Vrgorcu.

Tekst i foto: Vrgorske starine