Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA 03 – Vaterpolisti Rogotina u ljeto 1985. godine

Vaterpolisti Rogotina u ljeto 1985. godine, izvorno objavljeno 28. rujna 2011.

Vaterpolo klub Rogotin organizirano djeluje od ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Kao domaćini svoje susrete igrali su u Vlaškoj, plivalište je najprije bilo kod Dodigovih kuća, a kasnije je preseljeno u predjel Potkućetine. Do devedesetih godina Rogotinjani su nastupali na otvorenim prvenstvima Hrvatske te brojnim turnirima.

Od kada je samostalne Hrvatske redoviti su sudionici druge ili treće Hrvatske vaterpolske lige i to s dosta uspjeha. Kao prvaci druge lige jedanput su igrali i kvalifikacije za prvoligašku konkurenciju. Nekoliko puta bili su prvaci treće lige, a u nedavno završenom trećeligaškom natjecanju zauzeli su drugo mjesto s istim brojem bodova kao i prvak Dupin iz Tučepa.

Zbog nedostatka zatvorenog bazena svoje aktivnosti održavaju isključivo ljeti. Vaterpolo klub Rogotin jedini je klub na području grada Ploča od vodenih sportova koji ima redovita natjecanja. Kao i u svakom malom mjestu rad kluba počiva na entuzijazmu pojedinaca pa je tako i u VK Rogotin.


Nikša Žderić Noka i Joško Damić isključivi su „krivci“ što se igra vaterpolo u Rogotinu.

 

Slika vaterpolista Rogotina snimljena je na Mljetu u ljeto 1985. godine kada su igrali prijateljski susret protiv domaćih vaterpolista i upisali pobjedu. Stoje s lijeva Ante Medvidović, Divko Jakić, Ivo Batinović, Joze Markota i Ivica Šunjić, a donji red s lijeva Nikša Žderić Noka, Niko Obad, Jurica Vukojević, Oliver Dodig i Joško Damić.

Tekst i foto: Jurica VukojevićMožda ti se sviđa

Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA Jure Vukojevića ponovo na Neslužbenoj!

50 priča, 50 sudbina, 50 uspomena, 50 ponosa… U 50 članaka ćemo proći kroz povijest pločanskog sporta u režiji istinskog
Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA 01 – Košarkaši Ploča 1973. i 1974. godine

Nakon 6 godina ponovo objavljujemo rubriku NOSTALGIJA Jurice Vukojevića, gdje ćemo u 50-ak članaka proći kroz povijest pločanskog sporta. Objavljivati