Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA 02 – Odbojkaši Ploča 1977. godine

Odbojkaši Ploča 1977. godine, izvorno objavljeno 22. rujna 2011.

Mlađi ljubitelji sporta i naši mlađi sugrađani ne znaju da je u Pločama od sredine sedamdesetih do pred kraj osamdesetih godina prošlog stoljeća uspješno djelovao muški odbojkaški klub Ploče.


Klub je osnovan 1975. godine i svoje prve treninge i susrete održavali su na igralištu iza Vatrogasnog doma. Izgradnjom SC Močvara 1977. godine dobivaju novo utočište, a klub prestaje s radom 1988. godine. Bili su redoviti sudionici južne skupine Hrvatske odbojkaške lige (HOL-jug), područje Dalmacije.

Trener i igrač dugo godina bio je Ante Penava, a sezonama stožerni igrač bio je Andrija Hajvaz. Tajničku dužnost niz godina obnašao je Sveto Stevanov.Ova slika snimljena je na Močvari 1977. godine i na njoj je jedna nadarena generacija pločanskih odbojkaša koju je predvodio Divko Jakić, a nedostaje Vlado Jelavić Šiljo.

Dakle, gornji red čine Ivan Škarica, Andrija Barbir, Goran Primorac i Albin Osti (poginuo na južnom bojištu), dok su Nino Krstičević i Divko Jakić u donjem redu. Šteta što nisu mogli biti dulje na okupu, ali to je već poznata priča malih sredina.

Naravno, šteta što više ne postoji odbojkaški klub u Pločama, mnogi su već i zaboravili da se odbojka organizirano igrala u našem gradu.

Odbojka je zaista atraktivan i dinamičan sport omiljen i cijenjen diljem kugle zemaljske.

Odbojkaški klub Ploče 1977. godine

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA Jure Vukojevića ponovo na Neslužbenoj!

50 priča, 50 sudbina, 50 uspomena, 50 ponosa… U 50 članaka ćemo proći kroz povijest pločanskog sporta u režiji istinskog
Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA 01 – Košarkaši Ploča 1973. i 1974. godine

Nakon 6 godina ponovo objavljujemo rubriku NOSTALGIJA Jurice Vukojevića, gdje ćemo u 50-ak članaka proći kroz povijest pločanskog sporta. Objavljivati