Iz naftalina Močvara

Informativni list saveza za fizičku kulturu Općine Ploče: MOČVARA, broj 1, svibanj 1977.

Ploče Online u posjedu je pravog povijesnog blaga iz pločanskog medijskog života. Nakon što smo završili sa objavom Našeg lista, na red je došao i “Informativni list saveza za fizičku kulturu Općine Ploče – MOČVARA”.

Prvi broj Močvare je izdan u svibnju daleke 1977. godine, izdavač je bio Savez za fizičku kulturu općine Ploče, redakcijski odbor su činili: Slobodan Jakić, Ranko Matutinović, Severin Barbir, Zdravko Srzentić, Ivica Pavlović, Damir Zeman, Tomi Beidenegl, Ivica Andrijašević, Ivica Vekić i Srećko Erak. Glavni urednik Ranko Matutinović, odgovorni urednik Slobodan Jakić. Močvara se tiskala u Splitu, u Slobodnoj Dalmaciji, naklada je bila 2.000 primjeraka.

“Ne budite strogi kritičari lista koji vam je u rukama. Skromnost je vrlina – naša redakcija sastavljena je od ljudi entuzijasta bez prethodnog iskustva u ovom poslu (…) SFK Općine Ploče odlučio je da izda list Močvara s ciljem da informira o značajnim društveno – ekonomskim promjenama u oblasti fizičke kulture, da uspostavi trajne i funkcionalne odnose sa svim organizacijama i društvima fizičke kulture , s osnovnim organizacijama udruženog rada, da fizičku kulturu stavi u službu udruženog rada (…) Ovim putem želimo da vaš i naš list doprinese daljnjem i uspješnom samoupravnom razvoju fizičke kulture na području općine Ploče..” – piše u uvodu ovog pravog informativno – povijesnog blaga.


Hvala našem Jurici Vukojeviću na ustupljenim materijalima, u sljedećem razdoblju ćemo objaviti sve izašle broje, a nakon Močvare slijedi možda najpoznatiji list iz naše povijesti – Glas Kardeljeva.

 

 

text

Možda ti se sviđa

Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA Jure Vukojevića ponovo na Neslužbenoj!

50 priča, 50 sudbina, 50 uspomena, 50 ponosa… U 50 članaka ćemo proći kroz povijest pločanskog sporta u režiji istinskog
Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA 01 – Košarkaši Ploča 1973. i 1974. godine

Nakon 6 godina ponovo objavljujemo rubriku NOSTALGIJA Jurice Vukojevića, gdje ćemo u 50-ak članaka proći kroz povijest pločanskog sporta. Objavljivati