Domagoj Iz naftalina

25. obljetnica izlaska prvog glasila – lista “Domagoj”

Jučer je u pločanskom Domu kulture svečano obilježena 25. obljetnica izlaska prvog glasila – lista “Domagoj”.

“Domagoj” je bio glasilo domobranske bojne Ploče, koje je izlazilo u razdoblju od listopada 1992. godine (I. broj) do siječnja 1994. (V. broj). U to vrijeme neprocjenjiv izvor informacija uzevši u obzir da su Ploče bile u svjevrsnoj medijskoj blokadi. Novine, čiji je glavni i odgovorni urednik bio Josip Batinović, pune su vijesti, intervjua, analiza, fotografija iz tih slavnih vremena pločanske povijesti.

Svečani program je započeo intoniranjem himne u a capella verziji Selme Oršulić, da bi se okupljenima obratio i pozdravio zamjenik gradonačelnika, Ivan Marević. Okupljene je pozdravio i sa par prigodnih riječi se obratio i gosp. Vitko Tomašević, bivši predsjednik Općine Ploče u vrijeme izlaska prvog broja lista.


“U vremenima kad informacija nije bila ovako lako dostupna, kad nije bilo interneta, list “Domagoj” je bio prava vrijednost grada Ploča” tom prilikom je rekao gosp. Tomašević.

U kulturnom dijelu programa nastupili su ženska pjevačka skupina KUD Marko Markota iz Rogotina, Damir Šetka, pločanski pjesnik koji se afirmirao upravo zahvaljujući listu “Domagoj”, Paola Plećaš je izvela pjesme Romanca i More, Jelena Čelić je recitirala stihove pločanske pjesnikinje Ines Barbir, pjesnikinja iz Komina Anđa Vlahović i na kraju programa pločanska klapa Stina koja je izvela pjesme “Ružo crvena” i “U boj, u boj”.

Na kraju programa, kojeg je vodio sveprisutni Mario Pavić, i završne riječi i zahvale, organiziran je prigodni domjenak u holu Doma.

Čestitamo na ovoj značajnoj obljetnici i podsjećamo da sve brojeve lista “Domagoj” možete pogledati na našem portalu u skenianoj verziji- LINK

 

Možda ti se sviđa

Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA Jure Vukojevića ponovo na Neslužbenoj!

50 priča, 50 sudbina, 50 uspomena, 50 ponosa… U 50 članaka ćemo proći kroz povijest pločanskog sporta u režiji istinskog
Iz naftalina Nostalgija

NOSTALGIJA 01 – Košarkaši Ploča 1973. i 1974. godine

Nakon 6 godina ponovo objavljujemo rubriku NOSTALGIJA Jurice Vukojevića, gdje ćemo u 50-ak članaka proći kroz povijest pločanskog sporta. Objavljivati