Glas Kardeljeva

Glas Kardeljeva iz svibnja 1985.: Titovi pobijesni putovi, gradska obala – marina ili komunalni objekt, reportaža: kupci i trgovci i još mnogo toga

Zahvaljujući gospodinu Ranku Barbiru koji nam je ustupio skenirana izdanja Glasa Kardeljeva koji je izlazio od 1985. do 1987. godine, donosimo vam 2. izdanje od 5. travnja 1985. godine.

Broj donosi vijesti iz tadašnjeg Kardeljeva, današnjih Ploča, a glavna vijest je Slijedimo Tita: Biti na Titovu putu danas znači brzo reagirati u korist “maloga” čovjeka, kojega ni po koju cijenu ne smijemo do kraja razočarati…, donosi čestitke za 1. maj, praznik rada, članak “Živio prvi maja”, tekst o omladini, štafeti mladosti u našem gradu.

Komin je bio novo naselje bez svjetla, Gradac je dobio novu zdravstvenu stanicu, a u mjesnoj zajednici Podace napravljena je trafo-stanica za ukras.


Održani su i peti susreti radnika azbestne industrije Jugoslavije, pisalo se o tome kad će terminal za rasute terete i o tome jel gradska obala marina ili komunalni objekt.

Napravljena je reportaža kroz pločanske trgovine, a i tad smo imali problem s komarcima, pa se unutar GK nalazi i članak “Moramo li biti hrana komarcima”.

Predstavljena je i klapa “Leut” u ovom izdanju samog Glasa Kardeljeva, te se piše o crkvi sv. Ivana krstitelja u Podaci.

Više pogledajte ispod:

Možda ti se sviđa

Glas Kardeljeva

Odlazak u prošlost: Donosimo vam Glas Kardeljeva iz 5. travnja 1985.!

Zahvaljujući gospodinu Ranku Barbiru dobili smo skenirane primjerke Glasa Kardeljeva koji je izlazio jednom mjesečno od travnja 1985. do svibnja
Glas Kardeljeva

Glas Kardeljeva iz lipnja 1985.: Izbore treba znati i izgubiti, intervju s Ljubicom Jakić,…

Zahvaljujući gospodinu Ranku Barbiru koji nam je ustupio skenirana izdanja Glasa Kardeljeva koji je izlazio od 1985. do 1987. godine,