Carica - Lučka uprava Ploče

Projekt Carica Lučke uprave Ploče

Projekt CARICA (Capitalization of Adriatic-Ionian reliable intermodal connections to support the EUSAIR action plan) je nastavak i kapitalizacija dosad uspješno provedenih projekata unutar inicijalnog poziva IPA Adriatic CBC, uključujući i projekt INTERMODADRIA, u kojem je sudjelovala Lučka uprava Ploče. Cilj tog projekta je povećanje konkurentnosti međuobalnog povezivanja (Short Sea Shipping) i intermodalnih prijevoznih rješenja u lukama i logističkim centrima srednjeg i južnog Jadrana, s osobitim naglaskom na integraciju u logističke lance pomorskih pravaca na obalama Jadranskog i Jonskog mora.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 818.667,50 EUR, od čega je 85% financirano iz EU fondova, a 15% sufinanciraju partneri na projektu. Dio sredstava koji se odnosi na Lučku upravu Ploče iznosi 90.000,00 EUR.

Vodeći partner na projektu je Rete Autostrade Mediterranee Spa. (RAM) iz Italije, a ostali partneri su razna tijela iz Hrvatske, Italije, Grčke i Crne Gore. Realizacija projekta planirana je na 7 mjeseci od početka projekta.
Rezultati projekata su studijska dokumentacija i stvaranje dodatne vrijednosti na prethodno završenom projektu. Posebna pažnja biti će posvećena kreiranju jedinstvenog kataloga uskih grla, bilo da se radi o administrativnim, pravnim, financijskim, organizacijskim ili tehnološkim barijerama intermodalnom transportu.