Politika

Pet ponuda za izgradnju ulaza u Ploče

ulaz u ploče by ante šunjić

Gotovo mjesec i pol dana nakon prvotno planiranoga datuma (6. prosinca 2014. godine, u prostorijama Hrvatskih autocesta u Zagrebu obavljeno je javno otvaranje ponuda u postupku javne nabave za projekt rekonstrukcije brze ceste i izgradnje spojne ceste za luku Ploče i grad Ploče, procijenjene vrijednosti oko 65 milijuna kuna.

U propisanome roku zaprimljeno je pet ponuda: Zajednica ponuditelja koju čine Colas Hrvatska iz Varaždina, Inžinierske Stavby iz Košica u Slovačkoj, Geotehnika Selca, Magma Požega i Elektrocentar Petek iz Ivanić Grada. Njihova cijena ponude s PDV-om je oko 75 milijuna kuna. Druga ponuda odnosi se na Zajednicu ponuditelja: Strabag AG Austria i splitska Skladgradnja s ponuđenom cijenom s PDV-om u iznosu od oko 71 milijun kuna. Treću ponudu dostavio je Swietelsky iz austrijskoga Linza s cijenom od oko 93 milijuna kuna s PDV-om. Ponuda tvrtke Gradnja iz Osijeka teška je s PDV-om, preko 97 milijuna kuna,  dok je petu ponudu dostavio zagrebački Viadukt, a opet s PDV-om iznosi nešto manje od 73 milijuna kuna.

U otvorenom postupku javne nabave velike vrijednosti, kao što je ovaj, rok za izjavljivane žalbe je deset dana od ana otvaranja ponuda.


Tekst i foto: Ante Šunjić, www.dubrovacki.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni